Proširuje se kanalizaciona mreža u Kaću

kac kanalizacija7_nst

Gradnja kanalizacije u Kaću se nastavlja i sada je u toku peta faza u kojoj će se mreža proširiti na ulice Branka Radičevića, Nikole Tesle, Moša Pijade, Branka Kozareva, Braće Mažar, Svetozara Markovića i Zdravka Čelara.

Radovima u Ulici Branka Radičevića su prisustvovali predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Branko Bjelajac.

– Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ je samo za kanalizaciju u Kaću uložilo oko četiri miliona evra i posle tri godine izgradnje ovo naselje će biti priključeno u celosti na kanalizacionu mrežu. Važno je napomenuti da se na taj način realizuje politika gradske vlasti u ovom mandatu, da sva domaćinstva prigradskih naselja moraju imati jednake uslove življenja kao i ona u gradu, a jedan od uslova je i kanalizaciona mreža – kazao je Jovanović.

On je dodao da mu je izuzetno drago što se posao o kojem se u Skupštini grada pričalo preko deset godina ubrzanim tempom sprovodi u delo.

– Za radove u petoj fazi uloženo je 98 miliona dinara, a proces koji je u toku počeo je u novembru prošle godine, kada je porodica Bekvalac prva priključena na mrežu. Mogu reći da su ti radovi uspešno nastavljeni, tako da je danas na sekundarnu mrežu priključeno nekoliko stotina domaćinstava – istakao je Jovanović

Predsednik gradskog parlamenta je rekao da je izuzetno važno što je u toku i izgradnja magistralnog kanalizacionog voda i priključaka u Budisavi, a zatim će radovi početi i u Kovilju. S tim u vezi je napomenuo da aktuelna gradska vlast može opravdati prihvaćeni stav kojim se Novi Sad povezuje sa dobrom infrastrukturom i razvijenom kulturom življenja, samo tako što će izgraditi kanalizacionu mrežu u svim prigradskim naseljima.

Direktor Branko Bjelajac je istakao da će po završetku radova uslediti potpisivanje ugovora sa domaćinstvima, a zatim izgradnja kućnih priključaka na kanalizacionu mrežu čija je vrednost 36 hiljada dinara za priključak.

On je konstatovao da će sledeće godine biti kompletno završena kanalizaciona mreža Kaća i Budisave, a zatim će se raditi i u Kovilju. Po rečima Bjelajca do 2015. godine sva prigradska naselja bi trebala da se priključe na sekundarnu kanalizacionu mrežu.

Prethodni tekstUklonjeni grafiti mržnje sa Pozorišta mladih
Sledeći tekstAleksandra Jerkov predsednica Skupštine Grada Novog Sada