Ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom svakodnevna su obaveza svih građanki i građana

Članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad žele da danas, 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom podsete javnost na to da ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom jesu i moraju biti svakodnevni zadatak, ne samo institucija, nego i svih građana, poručio je predsednik Izvršnog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujičić prilikom susreta sa predstavnicima Udruženja „Čepom do osmeha“.  

Tom prilikom Grujičić je predstavnici Udruženja „Čepom do osmeha“ Miljani Papović predao pet džakova plastičnih čepova, koje je Gradski odbor LSV Novi Sad prikupio u proteklih mesec dana.

Podsetimo, Gradski odbor LSV Novi Sad pridružio se akciji „Čepom do osmeha“ 3. novembra i pozvao građane da čepove od plastične ambalaže donesu svakog radnog dana od 10 do 17 časova u prostorije GrO LSV NS na Trgu mladenaca 10, ili direktno u prostorije Udruženja „Čepom do osmeha“ u Ćirpanovoj ulici 25.

Pored toga, radi lakšeg kretanja osoba sa invaliditetom, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad priprema inicijativu za obaranje ivičnjaka na javnim površinama u gradu gde to do sada nije učinjeno i već mesec dana od građana prikuplja informacije o lokacijama za to.

– Pozivamo građane da nam i dalje – lično u prostorijama stranke, zatim putem naših Fejsbuk (@LigaNS), Instagram (@lsvnovisad) i Tviter naloga (@LSV_NS) ili na adresu grolsvns@gmail.com  – prijave lokacije na kojima je potrebno obaranje ivičnjaka. Prikupljeni predlozi za obaranje ivičnjaka biće sistematizovani i prosleđeni nadležnim gradskim institucijama – poručio je Mirko Grujičić.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata
Vojvodine
Novi Sad

Prethodni tekstLSV za obnovu i rekonstrukciju svih parkovskih i zelenih površina u Novom Sadu
Sledeći tekstObećali smo i ispunili: Zaustavljamo prolazak teških kamiona kroz Detelinaru i Salajku!