Rekonstrukcija najkritičnijih ulica

zitni-trg

Najkritičnije ulice u gradu biće rekonstruisane do kraja godine, rečeno je na tribini “Rekontrukcija vodovoda i uređenje stambenih zgrada” koja je održana u MZ “Žitni trg”.

 

Ovom prilikom direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Branko Bjelajac kazao je da ovo preduzeće namerava da do dve ulice, koje se nalaze u najlošijem stanju što se tiče vodovodnog sistema, u potpunosti osposobi. Bjelajac je pozvao stanovnike mesnih zajednica da sami predlože koje bi se to ulice mogle biti popravljene podsetivši da je ove godine”ViK” izdvojilo 900 miliona dinara iz sopstvenih sredstava, za održavanje, rekontrukciju i razvoj sistema.

 

Direktor JKP “Stan” Rajko Bojčić predstavio je plan i program rada preduzeća do kraja godine. Bojčić je skrenuo pažnju na problem sa kojim se ova firma suočava, a to je tendencija kontinuirane krađe inventara iz zgrade, kao što su razdelnici za struju i protivpožarni aparati i apelovao na predsednike kućnih saveta i stanare zgrada da vode računa o bezbednosti imovine. On je stovremeno ukazao i na neophodnost izmene javnog sektora koji bi u potpunosti bio u službi građana.

-To uključuje odgovoran menadžment i odgovorne ljude u javnim preduzećima – zaključio je Bojčić i napomenuo prisutnima da je LSV prva partija koja je vanstranačke ličnosti angažovala za rešavanje ovih problema, a kroz održavanje serija tribina “Naši ljudi za našu kuću”.

Podsetimo u 2010. godini je u vodovodni i kanalizacioni sistem uloženo 412 miliona dinara iz budžeta i oko 300 miliona dinara iz sredstava JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ta sredstva iskorišćena su za realizaciju značajnih investicija kao što su gradnja magistralnog kolektora kanalizacije u Kaću, stabilizacija vodosnabdevanja na Novom Naselju, postavljanje antikorozivne zaštite na cevovodu preko Mosta Slobode i brojnim drugim.  JKP „Stan“ počeo je sa realizacijom program „Krovovi Novog Sada“ u okviru kojeg se radi sanacija ravnih krovova. Potom, tu su i novi protivpožarni sistemi i uređenje opreme, saradnja sa proizvođačem liftova „Liftmaš“, adaptacija stanova na rate, besplatno održavanje i mnoge druge pogodnosti. Stan u saradnji sa Gradom radi na projektu izgradnje kosih krovova gde je to moguće. Tamo gde se sklopi posao, stanari će dobiti novi lift ili fasadu. Kosi krovovi su rešenje za problem prokišnjavanja, a ujedno otvaraju mogućnost izgradnje novih stanova u potkrovlju.

Moderator tribine bio je predsednik MO Bojan Šimek, a koordinatorka pomenute serije tribina jeste članica IO GrO LSV Novi Sad  Milica Vlaisavljević.

Prethodni tekstIzgradnja kanalizacije u Budisavi
Sledeći tekstSimbolička vrednost grada