Rekonstrukcija Riblje, a izmeštanje Kvantaške pijace

img_32871

Riblja pijaca će ostati gde jeste i biće rekonstruisana, a Kvantaš će biti izmešten čim uslovi to dozvole, rečeno je na tribini „Urbanistički plan Podbare i plan uređenja Riblje i Kvantaške pijace“, održanoj u sredu u Mesnoj zajednici „Dunav“.

Direktor JKP „Tržnica“ Dušane Bajić je ovom prilikom izrazio svoje veliko nezadovoljstvo što premeštanje Kvantaške pijace nije urađeno ranije, iako on na tome insistira duže vreme.

 

–          Kvantaška pijaca na toj lokaciji predstavlja velik problem i ona se mora izmestiti van stambene zone. Mi smo se pre 2 i po godine obratili Gradskom veću vezano za ovo pitanje, i uprkos našem insistiranju još uvek nije pronađena adekvatna lokacija se slidbu ove pijace. Što se tiče Riblje pijace ona će ostati tu gde jeste, i trenutno tražimo investitora za njenu adaptaciju. Ukoliko ga ne nađemo, „Tržnica“ će sledeće jeseni sama krenuti u rekonstrukciju – kazao je Bajić na tribini.

Direktor JP „Urbanizam“ Aleksandar Jevtić je ovom prilikom obavestio građane kakva je dalja sudbine te lokacije kada se pijaca izmesti, ali i kakvi su regulacioni planovi ovog dela starog jezgra Novog Sada.

–          Kada se steknu uslovi da se Kvantaška pijaca izmesti, napraviće se tačan plan kako će se ovaj prostor iskoristiti. Ono što je za sad sigurno jeste da je na tom mestu predviđena izgradnja poslovnog prostora, objekata koji će sadržati sportsko-rekreativne sadržaje, a deo ovog prostora biće pod parkom – dodao je Jevtić.

Na tribini se građanima obratio predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, i u prilog priči o ovom delu grada dodao da će u neposrednoj blizini, pored nekadašnjeg fabrike „Kulpin“ biti izgrađen prostor „Arhiva grada Novog Sada“. On je građanima objasnio da se „Arhiv“ trenutno nalazi na 7 različitih lokacija, kao i da su ti objekti u velikoj meri zapušteni. Ocenjujući kao „vrlo neodgovorno da se dozvoli da takva vrednost propada“ dodao je da je Grad već započeo ovaj proces i da će užurbano raditi na njegovoj realiziciji.

 

Tribinu su organizovali Mesni odbori „Dunav“ i „Podbara“, a moderatorka je bila predsednica MO „Dunav“ Biljana Duduković. Koordinatorka serije tribina „Naši ljudi za našu kuću“ je članica IO GrO LSV NS Milica Vlaisavljević.

Prethodni tekstLigašice i ligaši na Kupusijadi
Sledeći tekstPromocija na Kupusijadi