Rekonstrukcija ViK u Ulici Arse Teodorovića

radovi na kanalizaciji 1 sus

Rekonstrukcija vodovne i kanalizacione mreže u Ulici Arse Teodorovića počela je danas i gradilište u ovoj ulici jedno je od 15 koje bi trebalo da se otvore u narednim danima po čitavom Novom Sadu, najavljeno je tokom današnjeg obilaska predsednika Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP „Vodovoda i kanalizacije“ Branka Bjelajca radovima.

– Novi Sad je u proteklih deset godina doživeo nagli rast broja stanovništva i izgrađenih zgrada. To traži izgradnju nove komunalne infrastrukture, ali i obnovu stare. Konkretno u ovoj ulici imamo veoma dotrajalu kanalizaciju, staru više od 40 godina, koja zahteva rekonstrukciju – objasnio je Jovanović.

On je dodao da su prošlogodišnja ulaganja u komunalnu infrastrukturu „Vodovoda i kanalizacije“ bila velika, ali da su ovogodišnja rekordna.

– Samo sa obnovljenom komunalnom infrastukturom, možemo imati kvalitetne uslove za život. Zato ćemo uskoro i imati otvorenih 15 gradilišta po gradu, gde će se obnavljati postojeći i zastareli vodovodni i kanalizacioni sistemi – istakao je Jovanović.

Direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Branko Bjelajac precizirao je da je zamena vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Arse Teodorovića važna kako za stanare ove tako i za okolne ulice.

– Iako je ova ulica mala, ona povezuje vodove drugih ulica i zato je vrlo važna rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže – rekao je Bjelajac.

On je najavio i izgradnju dela kanaliazcije u naselju Sadovi u Petrovaradinu, ali samo u ulicama gde su rešeni imovinski pravni odnosi, dok će se u ostalim delovima naselja kanalizacija postavljati kako se pravna pitanja budu rešavala.

Prethodni tekstAkcija merenja krvnog pritiska i šećera u krvi
Sledeći tekstSajlovu dati nazive ulica