Rekonstrukcija vodovoda i uređenje stambenih zgrada

Tribina pod nazivom „Rekonstrukcija vodovoda i uređenje stambenih zgrada“ održaće se u utorak, 18. oktobra, u 18 časova, u MZ „Žitni trg“, Ulica Gajeva 30.

Ovom prilikom govoriće direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Branko Bjelajac, direktor JKP „Stan“ Rajko Bojčić i član IO GrO LSV Novi Sad Aleksandar Kravić.

U 2010. godini je u vodovodni i kanalizacioni sistem uloženo 412 miliona dinara iz budžeta i oko 300 miliona dinara iz sredstava JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ta sredstva iskorišćena su za realizaciju značajnih investicija kao što su gradnja magistralnog kolektora kanalizacije u Kaću, stabilizacija vodosnabdevanja na Novom Naselju, postavljanje antikorozivne zaštite na cevovodu preko Mosta Slobode i brojnim drugim.  Po prvi put, ove godine, veća količina novca – oko 900 miliona dinara –uložena je iz sopstvenih sredstava „ViK“ u održavanje, rekonstrukciju i razvoj sistema, nego iz gradskog budžeta odakle će preduzeću biti prosleđeno oko 365 miliona dinara.  U ovom momentu su u Novom Sadu otvorena gradilišta vredna preko 320 miliona dinara.

JKP „Stan“ počeo je sa realizacijom program „Krovovi Novog Sada“ u okviru kojeg se radi sanacija ravnih krovova. Potom, tu su i novi protivpožarni sistemi i uređenje opreme, saradnja sa proizvođačem liftova „Liftmaš“, adaptacija stanova na rate, besplatno održavanje i mnoge druge pogodnosti. Stan u saradnji sa Gradom radi na projektu izgradnje kosih krovova gde je to moguće. Tamo gde se sklopi posao, stanari će dobiti novi lift ili fasadu. Kosi krovovi su rešenje za problem prokišnjavanja, a ujedno otvaraju mogućnost izgradnje novih stanova u potkrovlju.

Prethodni tekstFarbom protiv parola besa
Sledeći tekstNovi spomenici velikanima