Rešiti problem infrastrukture

ponjavic

Problem infrastrukture je nešto što u najvećoj meri pogađa gradove zahvaćene urbanizacijom i modernizacijom. Podbara se u poslednje dve decenije znatno izgradila i povećao se broj stanovnika, a u većini ulica ostala je stara infrastruktura.

Žitelj ovog dela grada Milorad Ponjavić objasnio je da većina ljudi koji ovde žive vode konstantnu borbu sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

-Vodovodne i kanalizacione cevi stare su i po četrdeset godina, a na njih su priključene zgrade od nekoliko spratova, koje se nalaze na mestu nekadašnjih kuća, pa se neretko dešava da dolazi do izlivanja otpadnih voda. U delu Podbare nerešen je problem oticanja kišnice, pa leti, za vreme jakih pljuskova, tu dolazi do manjih poplava i zakrčenja saobraćaja. Tokom prethodne dve godine došlo je do većih investicija na Podbari u kojima su potpuno rekonstruisane i uređene Kosovska i Gundulićeva ulica, ali je to veoma malo za ovaj deo grada- naveo je Ponjavić.

On smatra da bi ulaskom u Savet mesne zajednice mogao da utiče na boljitak života svojih komšija.

-Pružila bi mi se mogućnost da rešavam nastale probleme kao ravnopravan učesnik u dijalogu oko dogovora i pregova sa gradskom upravom, gradskim preduzećima i ustanovama. Svakako je jedan od naših ciljeva da se za sledeću godinu iz budžeta Grada izdvaja više novca za investicije i uređenje građevinskog zemljišta Podbare, nego ranijih godina- kazao je ovaj sugrađanin.

Prethodni tekstPovećati sadržaje za mlade
Sledeći tekstJoš prostora za decu