Rođendan LSV u „zlatnim nitima“ Novog Sada

Novi Sad, 14. jul 2011– Rođendan Lige socijaldemokrata Vojvodine, 21. po redu, u organizaciji Gradskog odbora LSV Novi Sad, proslavljen je na platou jedriličarskog kluba „Vojvodina“, gde je predsednik LSV Nenad Čanak podsetio šta ova godišnjica znači za ligašice i ligaše.

 

21-rodjendan-1

-Ima već 21 godina kako uspevamo da se odupremo svemu onom čemu smo se gadili i ni danas se nismo smirili. Sad kad vidim svoje saborce, osnivače Lige poput Vladimira KranjčevićaMike Putnika i drugih, setim se da je Novi Sad dobio preko 120.000 stanovnika. Pre ih je, dakle, za toliko bilo manje, rađala su se deca koja danas treba da izađu na izbore i kažu ono što misle. Pred njih treba da stavimo pitanje da li smo bili u pravu kad smo rekli da volimo Novi Sad, naš grad, naše komšije, prijatelje i drugo- rekao je Čanak.

Lider LSV rekao je da ligaši treba da izađu i pre Novosađane koji su rođeni u ovom gardu ali i pred oni koji su se u njega doselili i odlučili da tu žive i u dobru i u zlu.

-Novi Sad je velik i svakog od nas upregne u zlatne niti da ga vučemo u slavu- naveo je ovaj Ligaš dodajući da zbog veličine gradu ni jedno ime nije dovoljno, već ih ima više poput Ujvidek, Neoplanta i drugih.

Čanak je podsetio da „u jednom gradu između Novog Sad i Kragujevca“ govore da se Ligaši uvek smeju, a „ko se poslednji smeje, znači da nije razumeo vic“, zaključio je ovaj visoki funkcioner LSV.

 

Veliko punoletstvo i zrelost LSV

Obraćajući se pred stotinama ligašica i ligaša, pozdravnu reč uputili su i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad doktor primarijus Radovan Latinović i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Robert Kolar.

21-rodjendan-3

 

-Gradski odbor radio je mnogo više u proteklih godinu dana nego ikad pre, a tek smo na 50 odsto svojih kapaciteta. Od 1. septembra čeka nas predizborna kampanja na kojoj svi trebamo da radimo jer time radimo za sebe i svoju decu- naveo je Kolar dodajući da očekuje da će za tri godine LSV porasti za preko 5000 članova.

Latinović je podsetio da 21 godina postojanja predstavlja punoletsvo i veliku zrelost.

-Ove godine donose i određenu vrstu mudrosti ali postoji period kada će nam ona zaista biti potrebna i tad će se LSV istaći jer će biti potrebno pokazati građanima da nađu način da Vojvodina buide baš onakva kakvom je oni žele- istakao je predsednik GrO LSV Novi Sad.

U dobroj atmosferi kraj Dunava, zvuke tamburaškog orkestra „Duša Vojvođanska“, gostujućeg pevača Miše Blizanca, a potom muzike koju su puštali DJ Skadam, odnosno potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović i DJ XsaleX, članice i članovi Lige imali su ugodnu zabavu. U krugu prijatelja, kolega, istomišljenika okupljenih oko ideje slobodne Vojvodine, proslavljena je značajna godišnjica LSV uz nadu da će ova ideja brzo prerasti u realnost.

 

Prethodni tekst21. ROĐENDAN LSV
Sledeći tekstIntervju: Baršonj Golubović- „Žene mogu sve!“