SA DRUGOG FORUMA

O predizbornom programu

Govoreći o predizbornom program, na skupu ligašica i ligaša poznatijem kao Forum, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev osrnuo se još jednom na osnovne principe na kojima Liga gradi svoj predizborni program- “Vojvodini treba zakonodavna, izvršna, sudska vlast, njeni prihodi, autonomija”.

 

Jakovljev je govorio o biračima, o načinu na kojima im treba prići i ubediti ih da je LSV pravi izbor, da je “njihova sudbina najsigurnija baš u rukama LSV”. Akcenat je stavio na kampanju “od vrata do vrata” (čuvenija kao DTD).

-Izborni štabovi, saveti i druga tela tražiće od nas da radimo na jedan način. Saslušajte ih ali iznesite i problem svog kvarta jer vi sami znate šta je to što će proći u vašoj mikrosredini- naveo je Jakovljev dodajući das u koncentrisana poruka Lige i individualni pristup najbolji recept za predizbornu kampanju.

Predsednik Politčkog saveta kazao je da je “ligašenje” pitanje ljubavi a ne ubeđenja.

-Ne možete govoriti o Ligi bez osećaja ljubavi prema Vojvodini, jer ako ljubav nemate, nemate ubeđenje- poručio je ovaj funkcioner.

Na Forumu je govorila i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević podsetivši prisutne na pojmove “ljubav” i “istrajnost” koji bi treba da krase članice i članove LSV. Podsetila je na postojanje Monografije LSV i kazala da “iza svakog slova u monografiji ligaši i dan danas mogu da stanu”.

-Postavite sebi pitanje- zašto želite da se bavite politikom. Ja se njome bavim jer je politika moj način da menjam svet oko sebe. Preispitajte svoj motiv- kazala je Sedlarevićeva pozdravljajući aktivnosti mesnih odbora i model koji su oni postavili koji se tiče malih akcija na lokalu.

Ova funkcionerka kazala je da su takve akcije kriterijum koji pokazuje da je ligašima stalo jer obraćajući pažnju na problem svoje mikrosredine, ukazuju na to da su oni i njihovi te da to treba da bude predizborni program.

Forum je moderirao predsednik Gradskog odnora LSV Novi Sad dr primarijus Radovan Latinović, a prisutnima se obratio i unuk čuvenog pisca i kulturnog radnika Vase Stajića Rastko Švalba koji je pozdravio obeležavanje godišnjice antifašističkog skupa i sve incijative LSV.

Prethodni tekstTornjanski: Ne postoje nerešivi problemi, jer kad ima volje ima i načina
Sledeći tekstRekonstrukcija keja za bezbedniji grad