Sa Policijskom upravom za Vojvodinu Novi Sad ne bi bio tri i po godine bez načelnika policije

td_324x160

Duže od godinu i po ministar Ivica Dačić se oglušuje o inicijativu LSV za formiranjem Policijske uprave za Vojvodinu, kako bi se omogućila decentralizacija i bolja koordinacija rada MUP-a.

Da takva uprava postoji, Novi Sad, grad čiji su stanovnici poznati kao uredne platiše računa i poreza, recimo ne bi i dalje čekao da mu se obezbedi obećanih 80, od 300 nedostajućih policajaca, niti bi tri i po godine čekao na imenovanje načelnika policije.

Činjenica da su, Dačić, Veljović i MUP uopšte, pre nedelju dana organizovali proslavu slave policije u Novom Sadu sa koje je poručeno da je Novi Sad u Srbiji i da će dobiti načelnika policije za sedam dana – deluje kao da se beogradske glavešine podsmevaju gradu u kojem se bacaju bombe, a puca kod škola i obdaništa.

Direktor policije Milorad Veljović koji je u nedelju, 23. juna obećao da će Novi Sad za nedelju dana, do kraja meseca, dobiti načelnika policije, isto obećanje je dao i 8. marta.

Tada je obećao da će Niš i Novi Sad dobiti načelnike policije za deset dana. Kada je zatim, deset dana kasnije, Niš i dobio načelnika policije, Veljović je smesta najavio da će Novi Sad dobiti načelnika policije za nekoliko dana.

Ubrzo nakon što je polovinom aprila načelnika policije dobio i Požarevac, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović je najavio da će Novi Sad za koji dan dobiti načelnika policije, te da o kandidatima odlučuju Veljović i Dačić.

Što se samog ministra Ivice Dačića tiče, on je 24. januara 2012. najavio da će Novi Sad dobiti načelnika policije do kraja tog meseca! To je isti onaj Dačić koji je maja 2011. godine uzeo ključeve od prostorija koje je grad obezbedio za policijsku stanicu na Satelitu, a zatim umesto nedostajućih pozornika tamo smestio – pograničnu policiju.

Isti ministar je najavio da će Novi Sad 80 policajaca dobiti do kraja 2012.godine, pa i dalje ništa od toga.

Nakon ovakvog odnosa prema Novosađanima, verovatno još samo on i dalje misli da je Policijska uprava za Vojvodinu nepotrebna.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad

Prethodni tekstLigaši uredili dečije igralište na Limanu
Sledeći tekstGradonačelnik da proveri šta se dešava u JP Informatika