SA PRVOG FORUMA

O strategiji i političkoj sceni

Govoreći o predizbornoj strategiji i događajima na političkoj sceni tokom održavanja prvog Foruma LSV, predsednik ove stranke Nenad Čanak kazao je da je ono najvažnije kod ligašica i ligaša to što su okupljeni oko ideje i da važnijeg od toga nema.

 

-Nismo mi ostrvo da ne možemo da vidimo šta se dešava u životu. Ali jesmo i bićemo ostravo morala i dobrih izvornih odnosa, ideja oko kojih smo se okupili- kazao je Čanak.

-Morate imate jasnu svest. LSV nije partija pravljena za velike parlamentarne borbe već kao pokret otpora protiv filozofije društva iz devedesetih godina i sad, na žalost, 2000. Godina- naveo je lider LSV podsećajući na to da, i pored zabrane postojanja „Nacionalnog stroja“ i dalje postoje esktremističke, nacističke grupe u našem društvu.

Čanak je zaključio da samo zajedničkim zalaganjem članice i članovi LSV mogu izvojevati pobedu za dva „A“ – autonomija i antifašizam.

Prisutnima se obratio i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović koji je uporedio politiku sa maratonom, govoreći da su u takvoj trci poslednji metri najteži ali i najključniji i da se tada ne sme odustati, uprkos svim naporima i bolovima.

-Izbori i maraton na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, ali nije tako. Kao što se trči deseti, dvadeseti kilometar, tako treba da se trči i onaj poslednji. Ovu trku moramo zajedno da istrčimo sve dok se ne zatvore sva biračka mesta- kazao je Jovanović.

On je postavio pitanje da li bi Novi Sad bio isti da nije Lige, podsetivši na akciju povodom 100 posto plate za trudnice, pitanje očuvanja trščara, priče u vezi sa Petrovaradinskom tvrđavom i podrgađem, stadionom i svime onim što je LSV pokrenula među gradskim vlastima.

Forum je moderirao predsednik Gradskog odnora LSV Novi Sad dr primarijus Radovan Latinović.

Prethodni tekstVojvodina – nekad i sad
Sledeći tekstUdruživanje poljoprivrednika preduslov za konkurentnost