Sada je vreme i za novu policijsku stanicu u Novom Sadu

1jovanovic20120120

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pozdravlja odluku da ovaj grad dobije 200 policajaca. Pored 100 policajaca, pristiglih u aprilu, to sada čini broj pozornika i pozornica koji će, ako ostanu na ulici i ne budu raspoređeni na neke druge dužnosti, u značajnoj meri doprineti poboljšanju stanja javne bezbednosti u gradu.

Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović podsetio je danas da se Novi Sad proteklih godina od najbezbednijeg grada u bivšoj Jugoslaviji, pretvorio u najnebezbedniji u Srbiji, grad u kojem se pucalo pored škola i obdaništa i koji su terorisale bande huligana i razbojnika do mere da je u jednom momentu Žandarmerija morala da bude na ulicama.

– Činjenica je i da Ivici Dačiću ni dva mandata na čelu MUP-a nisu bila dovoljna da stanje reši, uprkos pisanim zahtevima koje smo mu upućivali. Sada, kada posle višegodišnjeg čekanja Novi Sad konačno ima i načelnika policije i veći broj policajaca, krajnje je vreme, kako za novu sistematizaciju, tako i za otvaranje policijske stanice na Novom naselju za koju je prostor obezbeđen još 2011. – istakao je u saopštenju Jovanović.

Dodaje se da je činjenica i da se na sve to ne bi čekalo kada bi konačno bio usvojen predlog LSV za formiranjem Policijske uprave za Vojvodinu koja bi omogućila decentralizaciju i bolju koordinaciju rada Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prethodni tekstKrivci za upropaštavanje gradskih preduzeća u prethodne dve godine će odgovarati
Sledeći tekstLSVO upozorava na oronule fasade