Sajlovu dati nazive ulica

sajlovo

Više od 40 ulica u naselju Sajlovo nema naziv što žiteljima predstavlja veliki problem prilikom vađenja dokumenata, ali i snalaženja u ovom delu grada. Član MO LSV „Jugovićevo“ i kandidat za odbornika u Skupštini grada Jovica Martinović kazao je da bi ulicama trebalo dati imena po znamenitim ličnostima grada.

-Sada je stanje haotično, ulice su obeležene rimskim brojevima bez ikakvog redosleda, te je snalaženje vrlo teško kako žiteljima tako i gostima naselja- rekao je Martinović.

On je najavio akciju prikupljanja potpisa za imenovanje ulica koja će se obaviti polovinom aprila.

-Očekujemo veliki odziv žitelja. Time ćemo pokazati da Sajlovo nije na periferiji već na početku grada Novog Sada. U sledećem mandatu odbornici LSV u gradskoj Skupštini će kao jedan od prioriteta postaviti i rešavanje ovog ali i mnogih drugih problema- predočio je sagovornik.

Kao dodatne probleme koje muče stanovnike Sajlova, Martinović je naveo i nedostatak ambulante, obdaništa za predškolsku decu, ispostave pošte. Takođe, neophodno je natkrivanje autobuskuh stajališta, asfaltiranje i osvetljavanje ulica i pešačkih staza, uređenje kanalizacione mreže koja je od vitalnog značaja za ovo naselje.

-Postavljanje semafora na uglu Rumenačkog puta i Ulice Gornje Sajlovo kao i obeležavanje pešačkih prelaza i postavljanje odgovarajućih saobraćajnih znakova bi povećalo bezbednost žitelja- objasnio je ovaj ligaš dodajući da je u  proteklih 20 godina broj žitelja ovog naselja porastao na oko 6.000 i da oni zaslužuju iste uslove življenja kao i ostali građani Novog Sada.

Prethodni tekstRekonstrukcija ViK u Ulici Arse Teodorovića
Sledeći tekstSpomenik – zaštitni znak grada a bez zaštite