Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

01skupstinagrada

Ukoliko predsednik Skupštine grada, u skladu sa Poslovnikom ne zakaže sednicu, onda se otvara mogućnost da sednicu zakaže gradonačelnik, Gradsko veće ili jedna trećina odbornika, u skladu sa zahtevom za održavanje sednice koji je već podnet, istakao je sekretar Skupštine grada Novog Sada Branislav Antić.

Gostujući u Vojvođanskom dnevniku RTV Vojvodine, Antić je ukazao da je predsednica Skupštine grada zakazala i pokušala da održi sednicu Skupštine grada.

– Međutim, kao što smo videli 29. avgusta, iako je sednica bila zakazana u sredu u 15 časova, čak do 15 i 40 u skupštinskoj sali nije bilo ni jednog odbornika, iako su odbornici dužni da prisustvuju sednicama Skupštine i da se evidentiraju – rekao je Antić. On je dodao da je, prema evidenciji skupštinske službe, na osnovu popunjenih i potpisanih evidencionih listića, bilo evidentirano svega devet odbornika, ali da ni oni od 15 do 15 i 40 nisu ulazili u skupštinsku salu.

– Što se tiče skupštinske službe, a nadalje i predsednice Skupštine grada, sve je odrađeno i urađeno u skladu sa Poslovnikom – rekao je on ističući da se nije čekao krajnji rok od 15 dana, da bi se održala sednica. Antić je dodao i da, koliko je njemu poznato, konsultacije predsednice Skupštine grada Aleksandre Jerkov i šefova odborničkih grupa još nisu počele, ali da veruje da će iste biti održane.

Prethodni tekstSednica Skupštine grada Novog Sada 12. septembra
Sledeći tekstJerkov: Kap koja je prelila čašu