Šimek: Poštovati svoje, ali i tuđe

shimek1Kandidat za odbornika u Skupštini grada Bojan Šimek je rođen 1984. godine u Novom Sadu. Od 2009. godine je aktivan član Lige socijaldemokrata Vojvodine, a od ove godine se nalazi i na mestu predsednika svog matičnog odbora – Žitni trg. Deo svog stranačkog angažmana takođe posvećuje Omladini LSV NS, gde obavlja funkciju koordinatora.

Za Nedeljnik govori o tome šta je novosadski, šta ligaški, i kako učiniti da Novi Sad postane lepše mesto za život.

Šta vidite kao najveći problem u svom kvartu i zašto?

Deo grada u kojem ja živim je jedan od najstarijih delova Novog Sada. U našem kvartu ima velikih problema. Ima mnogo starih kuća koje investitori ruše a nove koje izgrade se nekako ne uklapaju u tu celinu. Nadam se da će vremenom dobiti nekakav oblik. Iako će možda to biti teže realizovati jer je veliki broj kuća pod zaštitom, ja se iskreno nadam. S obzirom na izgradnju više stambenih objekata pojavio se i problem parking prostora. Vozači automobila parkiraju na pešačkim stazama, ulice uske a pešaci nemaju gde da prolaze. Ranije je moj kvart imao dosta zelenila ali su stabla posečena. Voleo bih da se po tom pitanju nešto uradi. Mada, primećujem da je polako počela sadnja mladih breza što me veoma raduje. Migracija stanovništva je uzela maha i tamo gde je nekada živela jedna ili pet porodica sada živi četrdeset i više što zadaje dodatne probleme. Jedan od većih problema su putevi koji se ne proširuju, parking prostora nema kao ni uredjenih trotoara pa je majkama sa bebama u kolicima i starijim osobama otežana svakodnevna aktivnost.
Koje je potencijalno rešenje za te probleme?

Potencijalno rešenje za te probleme bi trebalo rešiti izmenom detaljne regulacije plana Novog Sada. Tom izmenom bi više pažnje trebalo posvetiti širini ulica i trotoara. Kao i samim građevinama još u toku gradnje, tako da ostane prostora za vozila,pešake i zelene površine.
Po Vašem mišljenju, šta je najveći problem u gradu i kako bi se on mogao rešiti?

Problema u Novom Sadu ima mnogo. Najveći su nezaposlenost i korupcija (pravosuđe i zdravstvo). Izdvojio bih stare stambene objekte, kuće pod zaštitom koje niko ne održava. Fasade su oronule i otpadaju, a ne primećujem da se nešto radi po tom pitanju. To bi se moglo rešiti na taj način, da grad preuzme inicijativu održavanja ili bar pomoć stanarima da održavaju sami. Kao što sam već rekao da je problem u mom kvartu, problem je u celom gradu – nesavesni vozači kojih je sve više i koji time onemogućavaju pešake u kretanju. Regulacija pešačke zone bi rešila ovaj problem.
Šta Vas je motivisalo da se učlanite u LSV, kao i da se kandidujete?

Zašto LSV i ja kao kandidat….. Rođen sam u Novom Sadu, ja sam Vojvođanin i Novosađanin pa mi je normalno da se učlanim u LSV. Kao što znate program LSV-a je da zastupa Vojvodinu i vrati sve ingerencije koje joj pripadaju. U svemu tome maksimalno se trudim i trudiću se da se to ostvari. Kao odbornik u skupštini braniću stavove LSV-a jer to je višenacionalna zajednica koju treba negovati. Želim da naša Vojvodina bude mirna i bogata. I koliko god nacionalnosti živelo ovde ipak smo svi Vojvođani.

Šta je ligaški?

Ligaški je imati Vojvodinu u srcu tj voleti je. Znamo da je Vojvodina multinacionalna sredina. Tolerancija i poštovanje svih koji žive u Vojvodini. Poštovati svoje ali i tuđe. To je za mene ligaški.

Prethodni tekstDeo Telepa dobio kanalizaciju
Sledeći tekstNovogodišnja akcija u centru grada