Smanjenje broja zaposlenih da krene od rođaka zaposlenih od 2012. godine

td_324x160

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine podržava sve namere reorganizacije, strukturalnih i svih drugih mera koje bi bile u cilju poboljšanja stanja u gradskom komunalnom sektoru.

Upozoravamo, međutim, da te mere moraju biti učinjene izuzetno oprezno, uz odgovarajući socijalni program i da se ne smeju ni na koji način pretvoriti u puko otpuštanje radnika, niti obračun sa političkim neistomišljenicima.

Najmanje što se pritom očekuje, jeste da smanjenja broja zaposlenih krenu iz nekolicine gradskih preduzeća koja su u prethodne dve godine zapala u najgori položaj u svojoj istoriji, jer je u njima zaposlena armija rođaka i stranačkih poslušnika, lupan inventar i automobili.

Isto tako, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine očekuje da ovaj proces bude učinjen krajnje transparentno. Dobar korak u tom pravcu bio bi da sva preduzeća koja su to grubo izbegla, jasno odgovore na zahteve koje smo poslali po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja sa pitanjem koliko je radnika zaposleno u protekle dve godine. Taksativno, po svakom osnovu.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstKolar: Podržaćemo sve istrage i smene štetočina
Sledeći tekstKup je tamo gde mu je mesto!