Sprečite propadanje Apoteke „Novi Sad“

LSVNS-logo

Stručni savet za zdravstvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad upozorava da Apotekarska ustanova „Novi Sad“ tri godine gubi značajna finansijska sredstva jer ne izrađuje tzv. galenske lekove i preparate počev od alkohola, hidrogena, borne kiseline i rivanola, do pudera za boginje, krema za bebe, kozmetičke kreme i mleka za negu tela…

Sve vreme građanke i građani Novog Sada uporno dolaze i traže te preparate, budući da je punih dvadeset godina gradska apotekarska ustanova bila poznata po njihovom kvalitetu i pristupačnoj ceni.

Pre tri godine rukovodstvo je zatvorilo Galensku laboratoriju i nikada nije završilo i otvorilo novu koja je pripremana u Veterniku, iako je Grad obezbedio 12 miliona dinara za drugu fazu njene izgradnje.

Prošlu godinu je obeležila nestašica lekova do koje je došlo zbog insistiranja rukovodstva na bespotrebnom raspisivanju drugačijeg tendera za nabavku lekova i to u vrednosti od milijardu dinara. Tom minusu sada treba dodati i gubitke do kojih dolazi zbog toga što Apotekarska ustanova „Novi Sad“ ne radi nešto što je radila, što je radila kvalitetno i za čime postoji potražnja.

Pored toga, tokom protekle tri godine, odlukom rukovodstva zatvorene su dve apoteke („Zdravlje“ u Temerinskoj i „1. maj“ u Jevrejskoj ulici), koje su odlično poslovale, a otvorene četiri nove nerentabilne apoteke sa skupom kirijom.

Kao što se čini i za većinu gradskih preduzeća i institucija, verujemo da će i rad i poslovanje Apotekarske ustanove „Novi Sad“ u izveštajima i završnim računima delovati pozitivno, iako je stvarnost drugačija.

 

Stručni savet za zdravstvo

Gradskog odbora

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Novi Sad

Prethodni tekstGradonačelnik da zaštiti imovinu grada
Sledeći tekstKako se suprotstaviti mobingu