Sprečiti katastrofu JKP „Stan“ i JKP „Gradsko zelenilo“!

td_324x160

Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke podnele su zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine grada Novog Sada.

Na toj sednici bi bilo odlučeno o obrazovanju radnih grupa koje bi sagledale činjenično i pravno stanje u JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Stan“.

Naime, nestručnim radom rukovodstva JKP „Gradsko zelenilo“, gubitak ovog preduzeća za prvih osam meseci ove godine iznosi 178 miliona dinara.

Tokom proteklih godinu dana JKP „Gradsko zelenilo“ beleži najlošije poslovanje u svojoj istoriji dugoj preko 50 godina i ako se ne preduzmu hitne mere postoji realna mogućnost da od 1. januara ode u prinudnu likvidaciju.

Stanje u JKP „Stan“ je takođe katastrofalno. Pored neisplaćenih zarada, zabrinjavaju i neizmirene obaveze prema dobavljačima, konstantna blokada računa, žalbe na mobing, bahatost i davanje otkaza predstavnicima sindikata.

Nestručnim upravljanjem i bahatošću rukovodstava ovih preduzeća, Grad Novi Sad može da izgubi preko 800 miliona dinara, koliko je tržišna vrednost JKP „Gradsko zelenilo“ i JKP „Stan“.

Zadatak radnih grupa, koje bi hitno trebalo obrazovati, bi bio da u roku od 30 dana sprovedu analize i predlože mere za konsolidaciju i finansijski oporavak ova dva javnokomunalna preduzeća, čiji je osnivač Skupština grada Novog Sada.

 

Odborničke grupe:

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Izbor za bolji Novi Sad – Bojan Pajtić

Prethodni tekstOtvoreno pismo Milošu Vučeviću
Sledeći tekstFajgelj da podnese ostavku