Spremni za pregovore o vlasti u Novom Sadu

1aleksandrajerkov20111223

Liga socijaldemokrata Vojvodine formirala je grupu za pregovore o formiranju vlasti u Novom Sadu, u koje ulazi sa potpuno ravnopravne pozicije, izjavila je danas portparolka i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada, Aleksandra Jerkov.

– LSV spremna očekuje pregovore – rekla je Jerkov Tanjugu, dodajući da do njih još nije došlo, ali da je sigurna da će oni uslediti vrlo brzo. Demokratska stranka je, kako je rekla, juče imala važne aktivnosti unutar svoje stranke, pa nije ni bilo moguće voditi bilo kakve pregovore.

– Mi nemamo problem sa tim da čekamo da nas neko pozove na razgovore, niti nam je bitno ko će prvi pokrenuti razgovore – rekla je Jerkov, ističući da se to posebno odnosi na razgovore o formiranju vlasti u Novom Sadu u koje „LSV ulazi sa potpuno ravnopravne pozicije“. Jerkov veruje da će ti pregovori trajati vrlo kratko, jer, kako je rekla, DS i LSV su dugogodišnji partneri u gradu tako da je „sve poznato od ranije“. Slična je situacija, smatra ona, i kada je reč o formiranju vlasti na pokrajinskom nivou.

– LSV je jedina stranka iz dosadašnje vladajuće koalicije u Vojvodini koja je ostvarila bolji rezultat nego na prethodnim izborima – kazala je Jerkov, ističući da je ta stranka duplirala broj poslanika u pokrajinskom parlamentu u odnosu na dosadašnji saziv. Ona je rekla da je rano govoriti da li će LSV učestvovati u vlasti u pokrajini i u kojoj meri, jer nikakvi pregovori još nisu počeli.

Prethodni tekstČanak: Nema razloga za tugu
Sledeći tekstLiga ima kvalitetna kadrovska rešenja