Sramno skidanje imena Elektrovojvodine

Novi Sad, 17. januar 2017 – Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sramno skidanje neonskog naziva „Elektrovojvodina“ sa zgrade Elektrovojvodine na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu i zahteva da se ta reklama vrati.

Robert-Kolar-700x400

Godinama unazad, dan po dan, protivnici vojvođanske autonomije čine sve kako bi uništili i samo ime Vojvodine.

Zato nije bilo dovoljno samo centralizovati imovinu i novac „Elektrovojvodine“.

Zato nije bilo dovoljno ugasiti preduzeće koje je uspešno poslovalo preko pola veka, koje je najviše ulagalo u investicije i modernizaciju, imalo najkvalitetniji nivo distribucije pa samim tim imalo i najbolju naplatu od svih drugih sistema u EPS-u.

Zato nije bilo dovoljno ostaviti stručnjake i inženjere koji su decenije proveli brinući o razvoju tog preduzeća i mlade ljude koji su školovani da ih naslede u tom iskustvu, da sede u zapećku, dok glavnu reč vode japiji u Beogradu, sa političkim vezama.

Smetala je i neonska reklama „Elektrovojvodine“ jer podseća na časnu i bogatu istoriju tog preduzeća i vreme pune autonomije kada se u Vojvodini živelo puno bolje nego danas.

Svima onima koji su doprineli ili se raduju skidanju jednog od obeležja najintenzivnijeg razvoja Novog Sada i Vojvodine LSV poručuje da će pre ili kasnije ime „Elektrovojvodine“ biti vraćeno isto tako kako je i skinuto.

Takođe, podsećamo na činjenicu da reorganizaciju EPS-a, koja je najavljivana i sprovedena uz obećanje velikih ušteda, prate afere i štete.

Krajnji je trenutak da se priznaju i isprave promašaji u reorganizaciji EP-a i da se sistem decentralizuje.

To podrazumeva i da se „Elektrovojvodini“ vrati status koji je imala – preduzeća koje je zaduženo za razvoj i održavanje elektrodistributivnog sistema i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine.

 Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine
Robert Kolar
Prethodni tekstBolja primena zakona o rodno zasnovanom nasilju
Sledeći tekstNedopustivo je da roditelji strepe kada decu pošalju u školu!