Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora LSV Novi Sad na više lokacija u gradu, delili su letke i razgovarali sa građanima
o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.

„Gde su nekada bile Rumunija, Bugarska i Mađarska, a gde su danas? Nakon ulaska u EU, životni standard u Rumuniji je 60 odsto iznad standarda stanovnika u Srbiji, u Bugarskoj oko 30, a u Mađarskoj oko 80 odsto“, piše između ostalog na lecima koje su delili.

Ligašice i ligaši upozoravaju na to da Srbiju godišnje napusti i do 60 hiljada ljudi, a najviše iz Vojvodine i da će uskoro naših građana biti više u Nemačkoj i Austriji nego ovde!
Prosek starosti onih koji odlaze je oko 28 godina, ali sve češće odlaze i čitave porodice.

„Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo! Istraživanja pokazuju da TRI ČETVRTINE mladih u Srbiji želi da emigrira i to uglavnom u zemlje Zapadne Evrope“, ističu ligaši i ligašice.

„Mladi ne odlaze samo zbog viših plata, nego zato što ne žele ratove, neprestane sukobe, korupciju i sistem u kojem više vredi veza nego znanje.
Mladi traže stabilnost, standard, obrazovanje, uređen sistem, mogućnost napredovanja, planiranja i uživanja u svom životu. I to nalaze u zemljama Evropske unije.
Želimo da se i unašoj zemlji živi dobro! Hoćemo što pre u EU“, poručili su predstavnici i predstavnice LSV deleći letke širom grada.