Sredite raskrsnice i sprečite saobraćajne nezgode

td_324x160

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je gradsku vlast da konačno i hitno sanira i rekonstruiše asfalt koji je u katastrofalnom stanju i pun udarnih rupa na tri važne raskrsnice kroz koje dnevno prolaze na hiljade vozila. Kako je navedeno u saopštenju Stručnog saveta za saobraćaj Gradskog odbora LSV Novi Sad, to su raskrsnice Bulevar oslobođenja – Bulevar kralja Petra Prvog, Rumenačka – Kornelija Stankovića i Partizanska – Sentandrejski put.

– Iako je Novi Sad tokom mandata ove gradske vlasti, koji ulazi u četvrtu godinu, mnogo puta bio neplanski raskopan i izložen saobraćajnom kolapsu, očito je da su projekte vodili nestručni ljudi da bi poslove dobili podobni podizvođači, a ne da bi grad funkcionisao bolje, a vozači i pešaci bili bezbedniji. Pored toga, duže od dva meseca u neposrednoj blizini raskrsnice Preradovićeve i Ulice Račkog u Petrovaradinu postavljen je znak za označavanje radova na putu i drugih prepreka i oštećenja na kolovozu koji predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju. Upozoravamo sve nadležne u gradu da je samo pitanje vremena kada će se desiti neka saobraćajna nezgoda i apelujemo da se što pre sanira oštećenje kolovoza i oslobodi zauzeta saobraćajna traka – ističe se u saopštenju.

Stručni savet za saobraćaj novosadskog odbora LSV navodi i da, budući da je u pitanju državni put I b reda, njegovom trasom se kreću teški teretni kamioni.

– Zatvaranjem ove saobraćajne trake, u samoj raskrsnici, usled oštećenja kolovoza, a usled intezivnog saobraćaja, blizine škole i pijace, bitno je smanjen kapacitet saobraćajnice te dolazi do velikih gužvi. Uz sve to, noću usled neadekvatnog osvetljenja dešava se da vozila nalete na taj znak. Jasno je da do oštećenja kolovoza dolazi zbog kretanja teških motornih vozila i jasno je da će tih oštećenja biti i dalje sve dok se teški teretni saobraćaj ne izmesti na obećanu obilaznicu oko Petrovaradina. Ovo su jasni znaci da na obilaznici oko Petrovaradina treba početi raditi što pre. Gradska vlast je odavno obećava – zaključuje se u saopštenju.

Prethodni tekstPresedan koji zadire u temelj ustavnog sistema
Sledeći tekstMeneši: Prizemna propaganda Panaotovića