Stranačko zapošljavanje u finišu teške godine za Novi Sad

akcijazmajjovina20131223

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad je u poslednjih nekoliko dana u više navrata obavešten od građana o masovnom stranačkom zapošljavanju u javnokomunalnim preduzećima zbog činjenice da od 1. januara nova zapošljavanja u javnom sektoru neće biti moguća sve do kraja 2015. istakao je danas u Novom Sadu predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Novi Sad Robert Kolar. Dodao je da zbog toga LSV poziva sve nadležne organe da provere ove tvrdnje, a mi ćemo to svakako i sami učiniti.

– Ova godina, u kojoj je gradska vlast i dalje zavisila od osoba osumnjičenih za kupovinu glasova, bila je ionako bolna za Novi Sad i završava se tako što je grad zapušteniji, propaliji i prljaviji nego ikada u svojoj istoriji. Gradska preduzeća su pred kolapsom jer njima upravljaju apsolutno nekompetentni stranački i rođački kadrovi pa izostaju, ne samo neophodne investicije, nego i redovno održavanje, a JKP „Stan“ i „Gradskom zelenilu“ preti bankrot i likvidacija – naveo je Kolar u izjavi novinarima nakon akcije u centru grada.

Upozorio je i da je bezbednosna situacija bila katastrofalna, pa su pucnjave kod škola i tuče među decom sa sekirama i srpovima tek nešto ređe u poslednjih mesec dana otkako se u gradu primete patrole žandarmerije, tako da sada huligani „samo“ napadaju odbornike po ulicama.

– Investicija i novih radnih mesta – i dalje nema. Jedino što se u Novom Sadu savesno radilo u proteklih godinu dana jeste favorizovanje određenih istorijskih datuma, a nakupci glasova koji još nisu odgovarali za učinak na majskim izborima 2012. uspeli su da svoje veštine usavrše na izborima za savete mesnih zajednica – dodao je on. Kolar je istakao i da je Novi Sad ponižen u prethodnih godinu dana na bezbroj načina, počev od skandalozne cenzure u Kulturnom centru, preko opevavanja direktora gradskih preduzeća na Ju tjubu, do činjenice da najodgovorniji za aferu sa ATP Vojvodinom, koja je grad toliko koštala, još nisu odgovarali za svoje greške.

– I što se spekuliše da bi tu odgovornost mogli i izbeći – zaključio je Kolar.

Prethodni tekstPretučen odbornik LSV u Novom Sadu
Sledeći tekstKonačno ukloniti kriminalne grupe iz političkog života Novog Sada