Svi zarobljeni za volanom da se sete ovih gužvi kad budu išli na glasanje

td_324x160

Direktor Zavoda za izgradnju grada je po svoj prilici prespavao mesec dana čim mu je toliko vremena trebalo da shvati da je grad blokiran u saobraćajnom kolapsu i da zatraži sastanak na kojem će on i ostali odgovorni za ovu katastrofu konačno da razmisle šta bi mogli da učine.

Građani i građanke poslednjih mesec dana gube vreme i gorivo u bezizlaznim kolonama i saobraćajnom kolapsu širom grada, jer su na samom kraju građevinske sezone nekompetentni stranački vojnici pomognuti pozapošljavanim rođacima odlučili da neplanski raskopaju grad od ugla Železničke i Sremske ulice, preko Antona Čehova, Vojvode Bojovića, zatim Partizanske, te Povrtarske, Orahove, Ritske zaključno sa Trgom galerija.

Unutar raskopanih raskrsnica stvari su još tragičnije. Primera radi, na raskrsnici Sremske i Železničke ulice ZIG je posao ustupio JKP „Put“ koji je angažovao podizvođača iz Loznice, a on druge manje privatne firme, pa su rokovi probijeni i sada teku bez rešenja gradske uprave. Sa druge strane, u okolini Ulice Vojvode Bojovića preti nova zbrka gde se asfaltira iza „Vodovoda“, a planira raskopavanje zbog „Toplane“.

U svemu tome Zavod za izgradnju grada, kao glavni krivac za nastalu situaciju, traži “veći stepen sinhronizacije u izvođenju radova po gradu”, kako nekome ne bi palo na pamet da projekte regulisanja saobraćaja radi Zavod za izgradnju grada odnosno njegov sektor SAUS (Sistem automatskog upravljanja saobraćajem), a rešenja za zatvaranje izdaje Gradska Uprava za saobraćaj i puteve na predlog ZIG-a.

Zbog ovakve situacije, aktivisti i aktivistkinje Lige socijaldemokrata Vojvodine svim ljudima zarobljenima za volanom u saobraćajnim gužvama širom grada i danas su delili bombone i letke sa porukom da se tih kolona sete kada sledeći put budu išli na glasanje.

kolaps-prednja

kolaps-zadnja

 

Ako smo se za ovo rasulo pripremali letos i proletos kada su se ZIG i JKP „Put“ sporili oko nabavki ivičnjaka što je izazvalo dvomesečni kolaps kod Merkatora, a zatim i raskopanu raskrsnicu kod Futoške pijace – previše je.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Prethodni tekstNovi Sad zatrpan smećem i razvaljen
Sledeći tekstOmladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada