Tačka na priče o prelascima iz odborničke grupe LSV

001lsvpress20121106

Novi Sad možda jeste grad u kom oni koji su izgubili na izborima postaju vlast, ali neće biti grad u kojem oni koji nisu prešli cenzus postaju deo gradske skupštine, a zatim i gradske većine, ili se barem to neće desiti uz pomoć bilo kog od odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine, upozorila je danas portparolka LSV i odbornica u Skupštini grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.

Konferenciju za novinare na kojoj je učestvovala odbornička grupa LSV u Skupštini grada otvorio je predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Robert Kolar rekavši da su odbornice i odbornici hteli da jednom za svagda prekinu sa na insinuacijama o prelasku bilo koga od njih u neku drugu stranku na vlasti.

Povodom najnovijih insinuacija u medijima u poslednjih nekoliko dana da pojedini odbornici LSV prelaze u redove Ujedinjenih regiona Srbije, Aleksandra Jerkov je u ime odborničke grupe rekla da ne dozvoljava da se iko na taj način igra poverenjem koje su Novosađani ukazali Ligi socijaldemokrata Vojvodine.

Tačka na izmišljotine

– Odbornička grupa LSV u Skupštini grada danas stoji pred predstavnicima medija, želeći da konačno stavi tačku na priče koje kolaju još od dana izbora, koje su podrazumevale i kupovinu i prodaju glasova, kupovinu odbornika, prodaju odbornika, preprodaju odbornika, preletanja i tako dalje. Ovim jasno hoćemo da kažemo da odbornička grupa LSV ostaje cela i na broju. Ostaje dosledna programu sa kojim je izašla na izbore i da ni jedan od odbornika LSV ni na koji način neće pomoći da se ojača vlast u Novom Sadu, za koju smatramo da je sve, samo ne vlast koja radi u korist građana i građanki Novog Sada – istakla je Jerkova.

Ona je dodala da su svi odbornici LSV na izbore izašli pod svojim imenom i prezimenom, te da su od svojih prijatelja, komšija, porodica, poznanika i kolega zatražili podršku za sprovođenje programa koji su pred njih kandidovali.

– Nemaju nameru da od tog programa odustaju ne bi li ostali na vlasti i pomogli onima koji nisu prešli cenzus da postanu deo gradskog parlamenta. Nemaju nameru da od tog programa odustaju ne bi li i dalje doprineli devastaciji Novog Sada koju, u svakom slučaju, očekujemo ukoliko ovakva gradska vlast ostane još neki peroid na vlasti – navela je ona.

Šta je sa krađom glasova?

Aleksandra Jerkov je rekla da Liga ni ubuduće neće dozvoliti da se bilo ko igra poverenjem koje su joj ukazali građani, te da će svaki put reagovati kada se ovakve stvari budu pojavljivale u medijima. Podsetila je i da je LSV prva pružila podršku SNS-u i DSS-u kada su optuživali Romsku demokratsku stranku za krađu glasova, i zahtevala da se ta priča istraži do kraja.

– Danas vidimo da se od te priče odustalo. Razlog zbog kojeg mi i dalje insistiramo da se to rasvetli jeste taj što je nedopustivo da se trguje glasovima i poverenjem građana. Zbog toga nećemo odustati od toga da se utvrdi istina o ovom događaju i nikada nećemo dozvoliti da nas na bilo koji način svrstavaju u grupu sa onima koji trguju ukazanim poverenjem – rekla je Jerkova. Ona je rekla da je Liga izašla na izbore sa jasnim programom i da ima nameru da ga sprovodi kada bude bila na vlasti u Novom Sadu.

– To svakako neće biti sa Milošem Vučevićem kao gradonačelnikom. I niko od odbornika LSV nema nameru da napusti stranku i da u okviru neke druge stranke učestvuje u toj vlasti, što su danas spremni da potvrde – zaključila je Jerkova.

Prethodni tekstIzbori za Savet i Nadzorni odbor MZ Bukovac
Sledeći tekstOni koji su izgubili izbore već su na vlasti