Tišma zaslužuje spomenik u srcu Novog Sada

NOVI SAD, 28. oktobar – Apsolutno se slažemo sa ocenom uglednih institucija da Aleksandar Tišma zaslužuje u Novom Sadu i ulicu i spomenik i spomen sobu i šta god još može da ima. To je najmanje što mu Novi Sad duguje.

LSV

Ali, pogrešno je njegovo ime davati onome što su betonom i behatonom napravili od sadašnjeg Trga republike.
Umesto da iskoristi kvalitetna rešenja, gradska vlast je na Trgu republike napravila ćelavo parče betona sa klupom plaćenom 10.000 evra. Ako ikako mogu da shvate da Novi Sad ne počinje od trenutka kada su oni preuzeli upravljanje gradom, predlažemo da Trgu republike barem ne menjaju ime.
Neka Trg republike ostane Trg republike. Bio je to tolike decenije pre njih, neka bude i dalje. Tim pre, jer se u blizini trga je već nalazi Ulica Aleksandra Tišme.
A Tišma treba da dobije spomenik u srcu Novog Sada, da bude tu, među nama. Recimo na mestu spomenika Jaši Tomiću.
Liga socijaldemokrata Vojvodine se oštro protivila kada je u vreme Maje Gojković i tadašnje radikalske vlasti Jaša Tomić uopšte dobio spomenik u Novom Sadu, a naročito na toj lokaciji, jer je reč o dokazanom antisemiti i ubici Miše Dimitrijevića.
Predlagali smo, a to stoji i danas, da taj spomenik treba izmestiti, na neku primereniju lokalciju. Recimo, u dvorište policijske stanice u Ulici Miše Dimitrijevića
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad
Prethodni tekstŠta se dešava šest godina sa suđenjem neonacistima?
Sledeći tekstPet do dvanaest je da se pomogne poljoprivrednicima!