Toliko o merama štednje – udvostručen minus u gradskoj kasi!

td_324x160

Iako nije bilo kapitalnih ulaganja koja bi u budućnosti povećala prihod u gradskom budžetu, minus u gradskoj kasi je od 25 miliona evra koliko je planirano pre godinu dana, do danas dostigao 58 miliona evra.

Toliko o merama štednje koje se primenjuju.

Posle dve godine gradske vlasti opšte je poznato da obećanih investicija i novih radnih mesta i dalje nema. Još jedan dokaz za to predstavlja podatak da su prihodi od prodaje zemljišta manji za 250 miliona dinara, jer ukazuje na jasno slabljenje interesa potencijalnih investitora, ili činjenicu da su im druge lokalne samouprave ponudile bolje uslove.

Podsetimo, pojedine stranke koje danas čine gradsku vlast su svojevremeno u opoziciji na sva usta kritikovale subvencionisanje rada gradskih javnih i javnokomunalnih preduzeća. Danas su, međutim, subvencije za svakodnevno, tekuće poslovanje veće nego ikada, dok su subvencije za kapitalne investicije – u gradsku infrastrukturu manje za 11 miliona dinara u odnosu na budžet planiran pre godinu dana.

Ukratko, ovoj gradskoj vlasti, sačinjenoj od nekoliko stranaka i interesnih grupacija, minus od 25 miliona evra u gradskoj kasi nije bio dovoljan nego su ga udvostručili, a uštedeli su na subvencijama za kapitalne investicije u Novom Sadu.

 

Odbornička grupa

Lige socijaldemokrata Vojvodine

Prethodni tekstGradski odbor LSV Novi Sad pisao ministru policije da otvori Policijsku stanicu na Novom naselju
Sledeći tekstDržava da garantuje pravo na život!