Tomislav Bokan nije naše društvo

Novi Sad jako dobro pamti učešće Tomislava Bokana i pokreta Dinara–Drina–Dunav u gradskoj vlasti.

Zato vest o mogućem zajedničkom nastupu Srpske napredne stranke na predstojećim izborima s Bokanovom interesnom grupom za nas predstavlja više nego neprijatno iznenađenje i – ako je to tačno – granicu preko koje nećemo preći.

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je 2016. godine i ušao u komunalnu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom u Novom Sadu baš zato da se na vlast nikad ne bi vratio Bokan i njemu slični.

Bokan je simbol i centralna figura perioda kad je Novi Sad bio daleko od evropske prestonice kulture i evropske prestonice mladih.

To je bilo vreme kad su direktore pojedinih komunalnih preduzeća opevavale raznorazne „knindže“ i kad su stručni ljudi u komunalnim preduzećima zamenjivani nestručnim rođacima.

To je bilo vreme kad je Tomislavu Bokanu, tadašnjem direktoru JKP-a „Urbanizam“, bačena bomba pod automobil.

Podsetimo, kad su Bokan i njegova interesna grupa upravljali JKP-om „Vodovod i kanalizacija“, investicije i razvoj su zaustavljeni, dovedeno je u pitanje i održavanje čitavog sistema, a Novi Sad se obrukao pred sobom i svetom zbog osveštavanja vode u gradskom vodovodu.

Zbog nezakonitog zapošljavanja u tom preduzeću Bokan je pre tri godine osuđen na deset meseci kućnog pritvora.

Nažalost, postupak za kupovinu glasova je zastareo pre godinu i po dana.

Novi Sad ne zaslužuje da o njegovom razvoju odlučuje osvedočeni nakupac glasova i vođa interesne grupe kakav je Tomislav Bokan.

Nama je Novi Sad glavni grad.

Nama nakupci glasova nisu i ne mogu biti društvo.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad