Trajno rešiti problem izdavanja ličnih dokumenata

aleksandarjovanovic20120112

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović apelovao je na ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da preduzme sve mere kako bi bilo obezbeđeno dovoljno ljudi i neophodan prostor za trajno rešavanje problema registrovanja vozila i izdavanja dokumenata.

On je kazao da je Grad u poslednje tri godine pomogao policiju sa skoro milion evra za kupovinu vozila i druge opreme, za otvaranje posebne šalter sale za izdavanje ličnih dokumenata i za plate radnika gradske uprave određenih za te poslove. Jovanović je zatražio i da Dačić kaže tačan datum otvaranja nove policijske ispostave na Novom naselju kojom bi se bitno rasteretile ostale šalter sale novosadske policije, a za koju je najavljeno da će početi sa radom od Nove godine.

Vršilac dužnosti načelnika novosadske policije Stevan Krstić izjavio je da su gužve na šalterima policijskih stanica posledica štrajka policije, tokom kojeg se nagomilao broj zahteva za registraciju vozila. Krstić je rekao da se tokom štrajka „nakupilo“ više od 10.000 zahteva i ocenio da će se situacija normalizovati za desetak dana. On je ponovio da je policija pojačala prisustvo i van zgrada policijskih stanica, kako bi u budućnosti bile sprečene tuče.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je u međuvremenu osnivanje pokrajinske policijske uprave, kako bi se rad policije na području Vojvodine učinio efikasnijim. LSV je ocenio da MUP Srbije „po svoj prilici“ nije u mogućnosti da reši probleme dugačkih redova pred šalterima policijskih stanica. „MUP zbog toga treba da prenese nadležnosti na Vojvodinu i da ponovo osnuje pokrajinsku Policijsku upravu, kakvu je Vojvodina i imala, a sad je ima Grad Beograd“, navodi se u saopštenju.

Zbog dugačkih redova ispred policijskih stanica u Novom Sadu prethodnih dana protestovali su gotovo svi gradski odbori političkih partija.

Prethodni tekstHitno utvrditi šta se desilo na Adamovićevom naselju!
Sledeći tekstKasarne vratiti Novom Sadu