U novoizabranoj gradskoj vladi nema nijedna žena!

forumzenalogo

Forum žena Gradskog odbora LSV Novi Sad upozorava da nakon rekonstrukcije gradske vlade, u novoizabranom Gradskom veću više nema nijedne žene.

Da li je moguće da u ovolikom Novom Sadu nema nijedne dovoljno pametne i sposobne žene da se nađe u rekonstruisanom Gradskom veću u kojem su se našli i ljudi koji su već iskompromitovani, nesposobni i koji su pripadnici spornih interesnih grupacija?

U Narodnoj skupštini Republike Srbije, žene imaju trećinu poslaničkih mesta.

Od 18 ministara Vlade Republike Srbije su četiri žene, od kojih su dve i potpredsednice. Od 11 članova vojvođanske vlade tri sekretarska mesta pripadaju ženama.

Od 13 članova Gradskog veća Beograda, četiri su žene. A, Novi Sad, drugi grad po veličini u Srbiji nema ni jednu jedinu ženu u vlasti.

U jednom momentu u periodu od 2008. do 2012. godine u Gradskom veću Novog sada je bilo čak šest žena. Gradsko veće koje je funkcionisalo od juna do septembra 2012. godine imalo je samo dve članice, ali je predsednica Skupštine grada bila žena. Prekomponovana gradska vlada imala je samo jednu predstavnicu žena, a najnovija nijednu!

Ovo je samo dokaz kako gradska vlast i vladajuća većina misli o ženama i koliko su im zaista važna pitanja ravnopravnosti polova koja ne zaobilaze u izbornoj kampanji.

Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je u Skupštini grada Novog Sada u opoziciji, ponosna je na činjenicu da je šefica njene odborničke grupe – žena!

 

Forum žena

Gradskog odbora LSV Novi Sad

Prethodni tekstRekonstrukcija neće doneti ništa bolje Novosađanima
Sledeći tekstGde su žene u novosadskoj vlasti