U Novom Sadu penzionerska karta pet puta skuplja nego u Beogradu! Zašto?!

td_324x160

Godišnja besplatna karta za penzionere u Beogradu iznosi 407,00, a u Novom Sadu 2.015,00 dinara, ukazao je danas Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad.

Oni koji su doprineli razvoju Novog Sada u proteklih nekoliko decenija, sada svojim penzionerskim primanjima, ne svojom krivicom, jedva sastavljaju kraj sa krajem. Penzije su im umanjene, komunalne usluge poskupele, a oni uredno plaćaju račune i preživljavaju sa ono malo novca što im ostane. Zar, pored toga još treba i da se osećaju kao građani drugog reda, samo zato što ne žive u Beogradu? Kako je uopšte moguće da u Novom Sadu karta bude pet puta skuplja nego u znatno većem i brojnijem gradu? Zar to nikome u gradskoj vlasti ne smeta? – pita Stručni savet za saobraćaj i puteve GrO LSV Novi Sad.

Oni u saopštenju navode da je dolaskom ove koalicije i prekomponovanjem gradske vlasti, već 2013. i 2014. godine, dotadašnja cena karte udvostručena. Cena za 2015. dostigla je 1.650 dinara na koje treba dodati 365 dinara za izradu karte, što ukupno iznosi 2.015,00 dinara.

– Kao najjača opoziciona, ali i konstruktivna stranka u gradu, zahtevamo od Nadzornog odbora JGSP „Novi Sad“ da promeni Odluku i da samo naplaćuje izradu pretplatne karte, a sugrađankama i sugrađanima koji su već kupili pokaznu kartu – vrati razliku novca. Razumljivo je da je gradskom prevozniku i gradskoj vlasti teško da izdrži da cena godišnje penzionerske karte bude 407 dinara. Naš stručni tim ima gotov predlog koji bi bio najoptimalniji za naplatu ove usluge najstarijim sugrađanima i spremni smo da ga ustupimo, ali tek pod uslovom da isti aršini važe i u drugim gradovima. Najmanje što je dužna gradska vlast u Novom Sadu jeste da od Vlade Republike Srbije koja je pomogla Gradu Beogradu da zadrži tu simboličnu cenu, zatraži istu pomoć i za novosadske penzionere i penzionerke – zaključuje se u saopštenju Stručnog saveta za saobraćaj i puteve novosadskog odbora LSV.

Prethodni tekstVlast beži od rasprave o Informatici
Sledeći tekstNacrt Programa zaštite životne sredine napisan da bi se izvukla sredstva?!