U pokrajinskoj vlasti ili LSV ili SPS

1ajerkov20120520

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati u pokrajinskoj vlasti ukoliko se u njoj nađe Socijalistička partija Srbije, izjavila je danas portparolka LSV Aleksandar Jerkov, a prenosi Tanjug.

– Za Ligu ne postoji dilema – mi smatramo da za SPS više nema mesta u vlasti u pokrajini – rekla je Jerkova i dodala da je SPS pokazao da funkcioniše po prinicipu „ko da više“.

Jerkova, koja je i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada, uoči početka konstitutivne sednice gradskog parlamenta, rekla je da je što se tiče formiranja gradske vlasti začuđena ponašanjem Demokratske stranke budući da su se u poslednja dva dana u medijima pojavile informacije da DS o formiranju nove gradske većine pregovara sa DSS, SPS, Dverima i SRS.

– Kao što je Đilas u Beogradu pitao socijaliste tako i ja u Novom Sadu pitam demokrate u cemu je problem i gde je zapelo i zbog čega su sada DSS, Dveri i SRS prihvatljiviji od LSV – rekla je Jerkova i dodala da veruje da će ipak novu vlast činiti koalicija u kojoj će biti i LSV i DS.

Ona smatra da priče o koaliciji demokrata sa DSS, Dverima i SRS predstavljaju „pojedinačan ispad pojedinih članova DS“. Naglasila je i da LSV aktivno o novoj gradskoj vlasti pregovara sa demokratama i socijalistima u Novom Sadu.

Prethodni tekstAleksandra Jerkov predsednica Skupštine Grada Novog Sada
Sledeći tekstObeležen Dan Dunava