Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

kolarjerkov20120507

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da je uverena da da će novu Vladu AP Vojvodine činiti stranke okupljene oko DS, LSV, SPS i SVM, što odražava još aktualnu koaliciju na republičkom nivou, a sva je prilika biće i u novom mandatu republičke vlasti.

Ona navodi da su iste stranke i do sada bile uključene u pokrajinsku vlast, te da očekuje da će i pregovori oko raspodele resora biti brzo završeni.

– S obzirom na to da manje-više ostaju iste stranke, očekujem da će 22. juna biti konstituisana celokupna skupština, što uključuje i odbore i izbor predsednika i potpredsednika i sekretara Skupštine AP Vojvodine. Za sada o personalnim rešenjima nismo razgovarali, ali očekujem da će i ta pitanja doći na red narednih dana – zaključila je Jerkova za Press.

A, komentarišući zastoj u pregovorima oko formiranja vladajuće koalicije u Novom Sadu za koji se u medijima krivica svaljuje na Ligu, koja traži izmenu Statuta grada, šef pregovaračkog tima LSV Robert Kolar istakao je za Blic da nema govora ni o kakvoj uceni.

– Od nas je traženo da napravimo popis kapitalnih prioriteta, među kojima je i statut. Mi jedino tražimo od DS da se o svemu razgovara – naveo je Kolar.

Prethodni tekstProtivpožarna obuka dece
Sledeći tekstJovanović dao krv