Uklonjeni grafiti mržnje sa Pozorišta mladih

grafit pozoriste

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prisustvovao je danas uklanjanju grafita mržnje sa fasade ispred ulaza u zgradu Pozorišta mladih. On je tokom današnje akcije poručio da je bilo kakav oblik mržnje i netrpeljivosti prema drugima neprihvatljiv.

 

– Krajem prošle godine pokrenuo sam akciju „Prekrečimo novosadsku mržnju“, sa idejom da skrenem pažnju javnosti da grafiti koji ističu bilo kakvu netrpeljivost i mržnju nisu prihvatljivi za naš grad – kazao je Jovanović.

On je dodao da je Novi Sad zasnovan na različitosti i suživotu ljudi koji ne pripadaju istom narodu, ne govore isti jezikom i imaju različita verska ubeđenja, što je i najveće bogatstvo našeg grada.

– Imali smo do sada niz akcija u cilju uklanjanja grafita mržnje, a  danas  stojimo pred  grafitima ispisanim pre par nedelja na zgradi Pozorišta mladih, koju posećuju deca najmlađeg uzrasta. Važno je istaći da se deca ne mogu trovati mržnjom i lažima u najranijem uzrastu i zato smo pozvali službu komunalne inspekcije da uz pomoć posebnog aparata za čišćenje ukloni grafite. Obaveštenje za ove grafite mržnje smo dobili od sugrađanina koji nam se javio putem društvene mreže “Tviter”. Ovo je dokaz da je naša akcija u pravcu lepšeg i čistijeg grada bez grafita mržnje, uz pomoć sugrađanki i sugrađana bila opravdana – podvukao je Jovanović.

Pored radnika komunalne inspekcije, uklanjanju grafita mržnje na fasadi Pozorišta mladih, pomoglo je i preduzeće „Eurokom“ sa specijalnim aparatima za čišćenje mermernih površina.

Prethodni tekstKostreš: Nadam se dogovoru u Novom Sadu
Sledeći tekstProširuje se kanalizaciona mreža u Kaću