Uklonjeni nacistički simboli

krecenje grafita2_ns

U okviru akcije „Prekrečimo novosadsku mržnju“  prekrečen je kukasti krst koji se nalazio u prolazu stambene zgrade u Ulici Filipa Filipovića 20. Ovaj nacistički simbol prekrečio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović koji je istakao da se širenje mržnje na bilo koji način neće tolerisati.

-Pokrenuo sam akciju i pozvao Novosađane da uklone svaki grafit mržnje, koji se nalazi u gradu. Ova akcija nema vremensko ograničenje, a ideja je da se ljudima usadi svest da sve ono što iskazuje netrpeljivost bude uklonjeno sa zidova grada. Ako budemo dopustili da se ovakvi grafiti nalaze na zidovima, sledeće što ćemo morati da priznamo sebi jeste da ćemo imati nasilje u gradu, a to je nešto što nećemo dozvoliti – kazao je Jovanović.

Na drugoj strani ovog prolaza učenici četvrtog razreda OŠ „Dositej Obradović“ iscrtavali su svoje poruke. Mališani su oslikavali sunce, cvetiće, srca, nasmejana lica i dugo čime su poslali poruku da na zidovima ne smeju stajati poruke mržnje

Osim kukastog krsta, Jovanović je prekrečio i grafite koji su pre nekoliko dana iscrtani na Svratištu za decu ulice. Prema njegovim rečima ove vrlo uvredljive poruke, upućene deci romske nacionalnosti, morale su odmah biti uklonjene.

-Tražiću da se počinioci ovog zlodela uhvate. Oni su bili dobro organizovani, kamere na objektu su ofarbali da se ne bi videlo ko je to uradio, što znači da to nije bilo neplanirano- rekao je predsednik gradskog parlamenta.

Prethodni tekstTribina LSV u Budisavi
Sledeći tekstTribina LSV u Bukovcu