Uklonjeno smeće iz Ulice Milovana Glišića

ciscenje m.glisica

Članice i članovi Mesnog odbora „Podbara“ LSV Novi Sad organizovali su akciju uklanjanja smeća iz jednog prolaza u Ulici Milovana Glišića, pored zgrade broj 5.

Ligašice i ligaši pokupili su veliku količinu otpada koja se ovde godinama gomilala, jer je kapija prolaza u najvećem broju slučajeva zaključana pa građani preko ograde bacaju smeće u ovaj deo ulice. Kako je navela članica MO „Podbara“, koja živi u ovoj ulici, Tijana Eter, cilj je bio da se ukaže da nemarnost i nebriga građana može da dovede toga da njihovo mesto gde žive postane pravo ruglo.

-Svi mi treba da se zapitamo u kakvom gradu želimo da živimo, jer Novi Sad jeste naš grad i o njemu svako od nas treba da vodi računa. Čistoća ulice u kojoj stanujemo nije nešto što se rešava u klupama parlamenata već dejstvom svakog pojedinca odnosno građanina- rekla je Eter.

-Ovde, konkretno, imamo slučaj da su ljudi godinama samo bacali flaše sokova, papire od sladoleda ili čokolade, kese i razne druge stvari, a samo na nekoliko metara odavde nalaze se kontejneri. Onda su se građani žalili na smrad i pacove. Svi zajedno treba da radimo na tome da sredina u kojoj živimo bude bolje i lepše mesto za suživot- dodala je ova ligašica.ciscenje m.glisica3

Prethodni tekstGrađani moraju da brinu o svojoj okolini
Sledeći tekstProtivpožarna obuka dece