Umanjenje štete ne oslobađa krivce za štetan ugovor

aleksandarjovanovic20120112

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja vest da je odlukom Vrhovnog kasacionog suda umanjen odštetni iznos koji Novi Sad treba da plati zbog štetnog ugovora koji je u ime grada potpisan sa ATP Vojvodinom. Umanjenje odštete za oko deset miliona evra je ušteda koja je itekako značajna za Grad.

Međutim, umanjenje štete ne znači da neko može biti oslobođen od odgovornosti za štetan ugovor.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u više navrata pozivala nadležne institucije da se detaljno i do kraja ispita odgovornost svih koji su na bilo koji način učestvovali ili doprineli štetnom ugovoru sa ATP „Vojvodinom“, bez obzira na bilo čiju stranačku pripadnost.

Poslednji put pitamo: Ko će da odgovara?

Sve i kada bi Novi Sad uspeo da izbegne plaćanje odštete, ne može da spere ljagu koja mu je naneta činjenicom da se sa ovim ugovorom, našao na listi Evropskog parlamenta među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji. I za tu ljagu neko mora imenom i prezimenom da odgovara.

Tadašnja gradonačelnica Maja Gojković koja je ugovor potpisala je svakako najodgovornija, ali sigurno nije i jedina koja je odgovorna za ovu štetu iz vremena dok je vodila grad.

Takođe, Novosađani i Novosađanke zaslužuju i odgovore na još neka pitanja:

– Da li je sada taj štetan ugovor raskinut ili ne?

– Da li se sada menja Međumesna autobuska stanica u Novom Sadu?

– Koje su još obaveze grada osim isplate odštete prema Iliji Deviću i ATP Vojvodini?

– Čega će se Grad odreći, šta to nećemo imati, da bi bila isplaćena odšteta ATP Vojvodini u visini skoro četiri miliona evra?

 

Potpredsednik LSV i član predsedništva

Gradskog odbora LSV Novi Sad

Aleksandar Jovanović

Prethodni tekstMenjaju statute preduzeća za partijske drugove
Sledeći tekstŠta je sa krađom glasova u Novom Sadu?