Uređivanje MAS-a vredno više miliona dinara

jovanovic i bogaroski

Uređivanje autobuske stanice na Bulevaru Jaše Tomića je u toku, a danas se postavljao asfalt na pešačkoj stazi od bulevara do zgrade stanice.

S obzirom na to da su se pre mesec dana konačno stvorili uslovi za uređenje, radovi će biti raspoređeni u nekoliko godina, a sredstva će obezbediti JGSP „Novi Sad“, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare koja je održana na autobuskoj stanici. Direktor pomenutog preduzeća Branislav Bogaroški naveo je da je su ugrađeni displeji u čekaonici, postavljene elektronske rampe, zamenjena je nastrešnica, asfaltirani su peroni i dodat je još jedan peron.

– U planu za ovu godinu je zamena trafika koje se nalaze na peronima MAS-a. Na zgradi treba da postavimo klizna vrata i završavamo pripreme za postavljanje samouslužnih aparata, koji mogu da rade 24 časa – kazao je Bogaroški, dodajući da će se na taj način pružiti kvalitetnija usluga putnicima.

Dodao je da je uveden i novi softver i štampači, pomoću kojih je za sedam puta skraćeno vreme čekanja za izdavanje karata.

Radove je obišao i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović koji je podsetio da MAS godišnje ostvaruje prihod od oko 224 miliona dinara za JGSP „Novi Sad“, i da ovo preduzeće čini jedno od osnovnih stubova u komunalnom sistemu grada. On se osvrnuo na nedavnu presudu Privrednog suda u Novom Sadu, po kojoj grad, na ime odštete, preduzeću ATP „Vojvodina“ treba da plati milijardu i 333 miliona dinara.

-Novi Sad će preko Gradskog javnog prvobranilaštva učiniti sve kako bi zaštitio interese i imovinu grada. Mi i sada želimo da stanica ostane ovde, da stanične usluge budu kvalitetnije i uložićemo dosta truda da unapredimo ono što postoji- izjavio je Jovanović ističući da odgovornost leži na bivšoj gradonačelnici Maji Gojković, što su prepoznali i građani koji svoj glas nisu dali njenoj partiji te su Ujedinjeni regioni Srbije ostali ispod cenzusa u gradu.

Radovi koji se trenutno obavljaju na MAS-u iznose oko sedam miliona dinara, a ove godine je planirano da se uloži još oko 13 miliona dinara. Preduzeća „Stan“ i „Put“ odgovorna su za uređenje stanice.

 

uredjenje masa

Prethodni tekstSramotne optužbe na račun LSV
Sledeći tekstČanak: Neverovatna tvrdnja da su izbori pokradeni