Uručena pomoć porodici Klajn

klajn20120516

Socijalno ugroženoj porodici Klajn iz Petrovaradina danas je uručena pomoć, paketi prehrambenih proizvoda i sredstva za higijenu, a izmiren je i deo duga koji ovo domaćinstvo treba da plati za potrošenu struju. Pomoć su porodici Klajn uručili predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović.

Uručujući pomoć, predsednik novosadskog parlamenta je istakao da je porodica jedna od najvažnijih institucija društva, te da je „naša obaveza da pomognemo socijalno ugroženim porodicama, istovremeno dižući svest o tome koliko je važno da se međusobno pomažemo kada je najteže“.
– U tom procesu glavnu ulogu mora da ima država kroz svoje nivoe vlasti, pokrajinsku i lokalnu. Važno je da svi funkcionišu u tom sistemu, od obrazovanog, preko socijalnog, do zdravstvenog – istakao je Jovanović.

On je dodao da je društvo protekle dve decenije doživelo velike promene, prošavši kroz rat i društvenu tranziciju koja još traje.

– Kao posledicu toga imamo puno tragičnih događaja, koji su najviše pogodili porodicu. Zato smo u obavezi da pomoć pružimo onima kojima je potrebna. Ne smemo da budemo grad koji svoje sugrađane i sugrađanke odbacuje, već grad koji razume potrebe ljudi. U tom smislu nastavićemo jasnu politiku pružanja pomoći socijalno ugroženima – zaključio je Jovanović.

Direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović objasnio je da slučaj porodice Klajn spada u urgentne slučajeve, gde korisnik socijalne pomoći zapadne u tešku situaciju iz objektivne nemogućnosti da izmiruje osnovne životne troškove, poput plaćanja računa ili hrane. U ovom slučaju, teška bolest je uzrok nemogućnosti plaćanja drugih obaveza.

– U takvim situacijama Centar za socijalni rad, kroz interventnu novčanu pomoć, pomaže socijalno ugroženima. Centar će porodici Klajn izmiriti deo duga za struju u iznosu od 46 hiljada dinara, kako bi porodicu u narednom periodu oslobodili novčanih troškova – objasnio je Vujnović.

Prethodni tekstNeophodan Pokrajinski zavod za zdravstveno osiguranje
Sledeći tekstPodrška Borisu Tadiću da pobedi Tomislava Nikolića