Uspeh: Puna plata za trudnice!

Novi Sad, 24. jun 2011– Skupština grada Novog Sada danas je usvojila inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine da se trudnicama i porodiljama poveća naknada za trudničko bolovanje sa 65 na 100 odsto.

Na taj način, pošlo nam je za rukom da koliko god možemo unapredimo položaj trudnica u društvu, podržimo rađanje i doprinesemo borbi protiv bele kuge.

Inicijativa za trudnice inkorporirana je u budžet Grada sa sumom  do pet miliona dinara, a isplata se očekuje od oktobra ove godine.

Inicijativa je usvojena glasovima odbornika pozicije, LSV i Demokratske stranke, i rezultat je dobre saradnje i zajedničke namere da se podstakne poboljšanje nataliteta, ali i opšti položaj trudnica koje nose našu budućnost.

Podsetimo, trudnice u Beogradu i Jagodini već izvesno vreme primaju punu platu, pa je Forum žena GrO LSV Novi Sad prošle godine pokrenuo niz uličnih akcija, podelu promotivnog materijala i prikupljanje potpisa sa zahtevom da se isto omogući i Novosađankama.

Nakon toga, kampanja “Puna plata za trudnice” je proširena na čitavu Vojvodinu. I, na našu radost, takođe donosi rezultate.

Prethodni tekstPreventivna briga o zdravlju
Sledeći tekstSa sednice Gradskog odbora