Ustavni sud izazvao zbrku sa mandatima

jovanovic20120312

Komentarišući vansudsko poravnanje Skupštine grada Novog Sada i deset nekadašnjih odbornika SRS, koje će gradsku kasu koštati oko 10 miliona dinara, bivši predsednik novosadskog parlamenta i potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović rekao je za Dnevnik da vlast nije oduzimala niti davala mandate.

– Mi smo dobili nalog od suda da vratimo mandate SRS-u i to smo učinili. Kada je Ustavni sud utvrdio da mandati pripadaju odbornicima, a ne strankama, dolazi do pometnje, jer uz odluku nisu išla i uputstva – naveo je Jovanović. Kako kaže, radikali su na osnovu pojedinačnih žalbi povratili mandate, a nakon odluke Ustavnog suda, samo je 10 od 12 odbornika SNS tražilo povraćaj tih mandata.

– U takvoj situaciji nismo znali koja dva odbornika SRS da ostavimo u Skupštini. Tražili smo i mišljenje nadležnog ministarstva, ali ono nikad nije stiglo. Da li iz tog razloga, ili ne, nigde u Srbiji nisu vraćeni mandati SNS-u u prošlim sazivima lokalnih parlamenata – kazao je Jovanović. Po njemu, glavni generator ovih problema bio je Ustavni sud, jer nije dao uputstvo za sprovođenje svoje odluke i zbog toga je došlo „do javašluka u celoj Srbiji“.

– Ostavljen nam je izbor: da budemo krivi, ili da budemo mnogo krivi – naglasio je Jovanović

Prethodni tekstKrivci da odgovaraju za štetan ugovor sa ATP Vojvodinom
Sledeći tekstGrad je morao biti spreman