Vasa Stajić bio politička avangarda

vasastajic20140210

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović, predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad i član Predsedništva LSV Aleksandar Kravić i generalni sekretar LSVO Marko Lutkić, položili su danas u ime Lige venac na spomenik Vasi Stajiću u centru Novog Sada, povodom godišnjice njegovog rođenja i smrti.

Aleksandar Jovanović je tom prilikom istakao da su Stajićeve ideje za Vojvodinu večne, a da su probemi sa kojima se pre gotovo 100 godina ona susretala, a na koje je on ukazivao, na žalost, i danas veoma aktuelni.

– Vasa Stajić se borio za bolji položaj svih građana Vojvodine i video je Vojvodinu kao jednu građansku sredinu. Tada je to bila potpuna politička avangarda a, kako vidimo, ni danas se to nije mnogo promenilo – rekao je Jovanović.

Osim delegacije LSV, vence su danas položili i delegacije Vojvođanskog kluba, Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu, Vojvođanske politikološke asocijacije, Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju i drugih partija i nevladinih organizacija.

Prethodni tekstLSVO obeležila Dan Novog Sada
Sledeći tekstPodržite LSV na predstojećim parlamentarnim izborima