Verujem da će koalicija dobro funkcionisati

kolarr

Uveren sam da će koalicija u Novom Sadu dobro funkcionisati ukoliko se svi budemo držali onih načela koje smo u dugotrajnim pregovorima postavljali kao osnovne – rekao je sinoć u emisiji “Bez cenzure” na televiziji Panonija predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Robert Kolar.

On je podsetio da LSV i Demokratska stranka u Novom Sadu sarađuju od 1996. godine i da su u tom periodu uz manje ili veće uspone i padove dobro funkcionisali. Kolar je rekao i da je Liga ušla u saradnju sa DS zato što smatra da svi zajedno mogu nešto da urade za Novi Sad.

Kolar je rekao i da je on lično uveren da je Aleksandra Jerkov trebalo da postane gradonačelnica Novog Sada, ali da su u DS, koja je ipak osvojila nešto više glasova od LSV, bili čvrsti u uverenju da oni treba da daju gradonačelnika.

– Što se tiče mesta predsednice Skupštine Grada Novog Sada ja znam da će Aleksandra Jerkov taj skupštinski dom da vodi na najkvalitetniji mogući način i da će uvažavati sve političke činioce u Skupštini grada – rekao je Kolar.

Kolar je kazao i da pregovori o formiranju Vlade Vojvodine i dalje teku, ali da se još ne zna da li će LSV u nju ući, kao i da u ovom trenutku Socijalistička partija Srbije ne bi trebalo da uzme učešće u pokrajinskoj vlasti.

– Šta će do kraja biti, gde će se naći model dogovora, gde će se naći zajednički interesi, gde će se naći platforme za koje se svi usaglasimo da su najbolje za naredni period kada su u pitanju Vojvodina i njeni građanke i građani, to ćemo još videti – rekao je on. Kako je kazao, za sada su stvari još otvorene, ali on veruje da će sve relativno brzo biti završeno.

Prethodni tekstSkupština otvorena za rashlađivanje Novosađana
Sledeći tekstNovom Sadu potrebne investicije i bolja bezbednost