Veselinović u razgovoru sa biračima

otvorenvraa-gveselinovic

U periodu novogodišnjih praznika, upriličeno je novo druženje kandidata na odborničko mesto u Skupštini grada Novog Sada – Gorana Veselinovića sa biračima i biračicama koji će mu poveriti svoj glas.

Veselinović je u toku leta realizovao prvo takvo druženje, ali je uoči Božića okupio komšiluk i poznanike, kako bi uz kuvano vino i neobavezne razgovore pokušao da približi ideju i program LSV u neposrednom okruženju. Vino je sipano u reklamne šolje, koje su gosti i gošće na kraju večeri nosili svojim kućama, uz prikladne kalendare.

-Cilj ovakve kampanje je pre svega što veći broj sigurnih glasača za LSV, ali i novih članova koji se odluče na pristupanje nakon razgovora sa istomišljenicima. Na ovaj način se posredstvom „eho kampanje“, odnosno prepričavanju o druženju koje je organizovalo, širi krug zainteresovanih i upoznatih u aktivnosti kandidata, ali i razvijanju svesti biračica i birača o lokalnoj zajednici- objasnio je Veselinović.

Kako je kazao, na ovaj način, kandidat ili kandidatkinja Lige dobija priliku za komunikaciju do izbora o programskim ciljevima, komunikaciju sa političkim protivnicima i oponentima u komšiluku koji su kandidati na istim biračkim mestima i na kraju, dovode do što boljih rezultata na izborima, čak i pobede.

Kampanja „Otvorena vrata kandidata“ je korak ka približavanju biračkom telu, pronalaženje načina da se na nov i neuobičajen način svaki kandidat ili kandidatkinja za odbornike u Skupštini grada predstavi lično i tako pomogne podizanju ukupnog rejtinga stranke.

-U komunikaciji sa sugrađanima i sugrađankama koje smo shvatili kao sigurne glasove, ovo je još jedan korak na putu utvrđivanja meta za „individualni targeting“ pomoću kog kandidati mogu saznati probleme birača kroz neposrednu komunikaciju i omogućiti kandidatu, odnosno kandidatkinji da usavrše veštinu javnog nastupa- zaključio je domaćin skupa.

Kako je svojevremeno rekao predsednik i GrO LSV Novi Sad Robert Kolar, uz podršku Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV, svi kandidati i kandidatkinje koji budu spremni da realizuju kampanju „Otvorena vrata kandidata“, dobijaju na raspolaganju promotivni materijal u dovoljnim količinama, potrebnu logistiku oko organizacije i sve što je neophodno da realizuju svoje ideje u narednom periodu.

Prethodni tekstVeterničani u novogodišnjoj akciji
Sledeći tekstKadrovi URS da napuste funkcije u Novom Sadu