Više stotina fotografija na konkursu LSVO

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na konkurs omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad,  za izbor najlepše fotografije Novog Sada povodom 1. februara Dana grada, stiglo je više stotina fotografija od kojih je stotinjak ušlo u uži izbor – izjavio je na konferenciji za novinare predsednik LSVO Novi Sad Marko Lutkić.

Konkurs pod nazivom „Novi Sad kroz tvoj objektiv“ trajao je mesec dana, od 15. decembra prošle godine do 15. januara ove godine i odaziv sugrađana i sugrađanki je bio veoma velik.

Lutkić je rekao da će među stotinjak fotografija, koje je žiri izabrao juče, biti izabrano četrdeset koje će biti izrađene i prikazane na izložbi u Kino sali LSV 1. februara. Od tih 40 fotografija biće izabrane tri najbolje, a autorima će biti dodeljene prigodne nagrade, najavljeno je na konferenciji.

Predsednik Saveta za kulturu GrO LSV Novi Sad Miloš Pankov rekao je da je novosadski odbor LSV opredeljen ka afirmaciji umetnosti i stvaralaštva mladih ljudi, naročito ako je reč o vrednostima koje su u vezi sa lokalnim zajednicom i gradom Novim Sadom.

– Prvi februar je naročito značajan, jer tada možemo da se prisetimo svih onih stvari koje nas povezuju sa Novim Sadom i svih onih identiteta koji se u njemu nalaze – kazao je Pankov. On je najavio da će GrO LSV Novi Sad i ubuduće nastaviti sa akcijama ovog tipa i ocenio da “očigledno u Novom Sadu postoji neka praznina u kulturnom životu, što je prepoznao i LSVO Novi Sad prilikom organizacije ovog konkursa”.

Prethodni tekstŽurka LSV
Sledeći tekstPomoć ugroženim sugrađanima – akcija Omladine LSV, 2010