Visok procenat za LSV

 

javno_mnjenje_decembar_02

Prema istraživanju Centra za razvoj i demokratiju, Liga socijaldemokrata Vojvodine bi osvojila 9,3 odsto glasova u Novom Sadu, da su izbori održani početkom decembra.

Demokratska stranka bi dobila 26,7 odsto glasova, što je za dva i po odsto više u odnosu na drugoplasiranu Srpsku naprednu stranku. Pored LSV, više od pet odsto glasova osvojila bi još jedino Srpska radikalna stranka, dok bi tom procentu relativno blizu bile Socijalistička partija Srbije (4,7) i Srpski pokret obnove (4,1).

Liga socijaldemokrata Vojvodine ni pred prethodne izbore nije imala ovako visoku procenu. Više je nego izvesno da će se tokom predizborne kampanje i na sam dan izbora ovaj procenat intenzivno uvećati. To je zasigurno znak da ligašice i ligaši dobro rade i da ne smemo da posustanemo već da samo idemo napred. Pravi rezultati omogući će nam da izgradimo Novi Sad onakav kakav zaslužujemo i da radimo na njegovom boljitku.

Istraživanje Centra za razvoj i demokratiju, bilo je terenskog tipa i realizovano je u gradu i prigradskim naseljima u periodu od 28. novembra do 7. decembra, na uzorku od 850 ispitanika. Treba napomenuti da Novi Sad, zajedno sa prigradskim naseljima, ipak ima daleko više stanovnika, skoro 400.000.

Prethodni tekstDodatnih 1.000 kvadrata za Gradsku biblioteku
Sledeći tekstVojvodini je potreban i KBC Novi Sad