Vladajuća većina u Novom Sadu ispolitizovala i temu bezbednosti

zlatapericin20121124

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine je danas povukla Predlog zaključka o stanju bezbednosti u gradu Novom Sadu.

Građani Novog Sada su svedoci da je stanje bezbednosti u gradu gore nego ikada. Zato smo inicirali ovu sednicu sa željom da danas politiku ostavimo po strani i da se dogovorimo oko teme koja je zaista važna.

U Novom Sadu, koji je bio čuven po bezbednosti i u SFRJ, sada se puca u blizini škola i obdaništa, otimaju se taksisti, a deca bodu noževima na ulici zbog toga ko za koga navija.

Vladajuća većina je danas pokazala do koje mere je spremna da obmanjuje i sebe i građane i ispolitizuje svaku, pa i ovu temu, sve krijući se iza amandmana da stvar ne treba politizovati.

Sama sednica je zakazana mimo odredbi poslovnika, a amandmanima Saveta za javni red i mir u kojem ova vlast ima većinu, taj Predlog zaključaka je potpuno obesmišljen. Zbog toga je odbornička grupa LSV povukla Predlog zaključka i napustila sednicu.

Dok je Liga bila na vlasti u Novom Sadu policija je dobila pomoć od Grada, a ustupljena je i zgrada za policijsku stanicu na Novom Naselju. Iako je vlast prekomponovana da bi bolje sarađivala sa republičkom i njihovim partijskim šefovima, Novi Sad još nije dobio potreban broj policajaca.

Umesto da smo danas svi zajedno uputili zajednički apel da se Novom Sadu obezbedi više policajaca i da se nešto konkretno uradi, vladajuća većina pokušavala je da nâs i sebe uveri da je sve u redu i da je bolje nego što je bilo.

Tužno je i pretužno što grad u kojem roditelji ne smeju da puste dete samo iz škole, ili uveče sa treninga, ima ovakvu vlast.

Još je užasnije što ćemo na žalost dočekati neke stravične vesti pre nego što se ti ljudi osveste.

 

Zlata Peričin,

predsednica

odborničke grupe LSV

Prethodni tekstLSV napustila skupštinsku sednicu o bezbednosti Novog Sada
Sledeći tekstOdbačen predlog LSV za smenu direktora Informatike