Vlast beži od rasprave o Informatici

zlatapericin20121124

Predsednici odborničkih grupa DS, LSV i SRS u Skupštini Grada Novog Sada, Božidar Protić, Zlata Peričin i Ðurađ Jakšić izjavili su danas da neprihvatanjem dnevnog reda na sednici gradskog parlamenta gradska vlast beži od rasprave o poslovanju JP „Informatika“.

Njih troje su na zajedničkoj konferenciji za novinare, održanoj odmah po završetku današnje sednice Skupštine Grada koja je okončana posle nekoliko minuta po njenom početku, jer većina odbornika nije prihvatila predloženi dnevni red, istakli da je Državna revizorska institucija (DRI) ustanovila veliki broj nepravilnosti u poslovanju JP „Informatika“.

Zlata Peričin je podsetila da je opozicija pre godinu dana tražila smenu direktora „Informatike“ Dejana Čelara zbog, kako je kazala, brojnih zloupotreba, i da je i taj predlog poslanička većina u gradskom parlamentu, odbila.

– Odluka o neprihvatanju dnevnog reda svedoči o bežanju gradske vlasti od rasprave o korupciji, a podsećam da je upravo borba protiv korupcije bila osnov predizbornog programa Srpske napredne stranke – rekla je Peričinova.

Prethodni tekstTribina GrO LSV Novi Sad u MZ Begeč
Sledeći tekstU Novom Sadu penzionerska karta pet puta skuplja nego u Beogradu! Zašto?!