Vojvođanska zemlja je vlasništvo građanki i građana Vojvodine

KOVILJ – Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i pokrajinski poslanik Robert Kolar ukazao je danas da LSV mora da skrene pažnju da se i poslednji resurs koji imamo, po kojem hodamo i od kojeg živimo pokušava prodati ili, po običaju, pokloniti.

LSV
Posle šetnje 100 zastava Vojvodine ulicama Kovilja, on je istakao da moramo sačuvati još jedino što nam je ostalo, a to je vojvođanska zemlja jer je ona vlasništvo građanki i građana Vojvodine.

– Naftne industrije Srbije, što se tiče Republike Srbije i što se tiče AP Vojvodine, više nema. Obećavanih novih radnih mesta u novim rafinerijama – nema. Južnog toka – nema. Elektrovojvodine – nema. Ostalo nam je nešto znanja, nešto univerziteta i ostala nam je zemlja – ukazao je on.
Kolar je pred okupljenim Koviljčanima upozorio da je mnogim građanima u Vojvodini poljoprivreda ranije bila dodatni posao, a nakon što su dobili otkaz sada i jedini posao koji imaju.
Prema njegovim rečima, sve zemlje članice Evropske unije su svoja zemljišta zaštitile posebnim propisima, ugovorima, taksama, uslovima, a jedino Vlada Republike Srbije ima nameru da to pokloni i prepusti budzašto, neuradivši ništa.
– Niko ne dovodi u pitanje želju ligašica i ligaša i svih građanki i građana Vojvodine da što pre i najbržim mogućim bržim koracima uđemo u EU, ali to ne znači da treba da poklonimo i predamo i ono poslednje čime raspolažemo i da onda budemo samo nečije sluge – naglasio je Kolar.
– Ako se poljoprivrednici ne zaštite, srednja poljoprivredna gazdinstva, koja su bila stub vojvođanske poljoprivrede i koja su glavni korisnici državnog poljoprivrednog zemljišta, ostaće bez tog zemljišta, jer bi stranci, tajkuni i velike kompanije sve pokupovali ili iznajmili na 30 godina. Mi bismo onda ostali samo nečija jeftina radna snaga – ukazao je Robert Kolar.
On je ukazao da LSV ima nameru da prikupi 100.000 potpisa i peticijom ili raspisivanjem referenduma zaštiti domaće poljoprivrednike i vojvođansku zemlju.
Kolar je dodao i da su predstavnici Mesnog odbora LSV Kovilj jutros na pijaci prikupljali potpise podrške upravo ovoj inicijativi za zaštitu vojvođanske zemlje, a da će taj posao obavljati i u narednim periodu.
– Vojvođanska zemlja je vlasništvo građanki i građana Vojvodine – zaključio je Robert Kolar.
(BILSV, 01.11.2015)
Prethodni tekstPet do dvanaest je da se pomogne poljoprivrednicima!
Sledeći tekstSastanci odborničke grupe u skladu sa zakonom