Vojvodine će biti koliko bude i borbe za nju

LSVNS-horizontalni-logotip

Povodom 27. godišnjice od „Jogurt revolucije“, Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obišla je danas ugašene i propale fabrike u Novom Sadu.

Na kapijama ovih preduzeća, nekadašnjih giganata, ostavili su poruke da bi podsetili građanke i građane na sramotna dešavanja koja su prouzrokovala nasilnu smenu tadašnje administracije i početak agonije, pljačke i propadanje Vojvodine.

Mnoge uspešne firme koje su tada poslovale su uništene i „zaboravljene“. Radnici i radnice tih preduzeća ostali su na ulicama.

Veliki giganti poput Novkabela, Albusa, HINS-a, Jugoalata, Jugodenta, Neobusa danas zajedno zapošljavaju par desetina radnika ili su potpuno zatvoreni.

jogurt1-1

Nekada je Novi Sad bio industrijski centar, a danas smo svedoci da je Novi Sad grad bez novih radnih mesta, grad bez investicija, grad u kojem komunalni sistem ne funkcioniše, grad koji nikad nije bio prljaviji i zapušteniji.

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad poručuje svim građankama i građanima da će Vojvodine biti onoliko, koliko bude borbe za nju.

 

Gradski odbor

Omladine LSV

Novi Sad

Prethodni tekstKako se suprotstaviti mobingu
Sledeći tekstLSV neće dozvoliti da se fašistička divljanja guraju pod tepih